Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Креслила карти з позиціями сил ООС для бойовиків: викрито ворожу агентку

Понеділок, 7 лютого 2022, 11:55
Креслила карти з позиціями сил ООС для бойовиків: викрито ворожу агентку
фото СБУ

Правоохоронці викрили у співпраці з терористами мешканку Волноваського району Донеччини, яка передавала дані про українських військових.

Джерело: СБУ, прокуратура Донецької області

Дослівно СБУ: "Оперативники встановили, що мешканка Волноваського району була завербована наприкінці 2020 року знайомим, який перейшов на бік бойовиків. Жінка погодилась виконувати злочинні завдання через ідейні переконання та матеріальну оплату.

Реклама:

Куратором агентки став заступник начальника відділу "контррозвідки" бойовиків, які напряму підконтрольні російським спецслужбам. Він є зрадником, колишнім співробітником одного з українських силових відомств України, з 2014 року перебуває в розшуку за дезертирство.

Жінка отримала завдання збирати відомості про місця дислокації підрозділів однієї з окремих механізованих бригад ЗС України у районі лінії розмежування поблизу села Гранітне. Маючи освіту топографа гірничої промисловості, зловмисниця професійно відображала позиції українських військових на картах-схемах місцевості.

 

Інформацію вона передавала куратору електронними каналами зв’язку. Дані щодо озброєння та військової техніки ЗСУ, які вона передавала, становлять загрозу державному суверенітету, територіальній цілісності та обороноздатності України.

ВІДЕО ДНЯ

Контррозвідники СБ України затримали агентку на пункті пропуску "Новотроїцьке". Вона їхала до куратора за новими інструкціями та грошима, які через конспірацію відмовлялась отримувати на банківську картку".

Деталі: Вказано, що під час особистого огляду, обшуків місць проживання зловмисниці та схованки у нежитловому приміщенні правоохоронці вилучили мобільні телефони та ноутбук із доказами протиправної діяльності, а також карти-схеми позицій українських військових.

Зокрема, зловмисниця надала бойовику деталізовану інформацію у вигляді фотокарт місцевості із нанесеними умовними позначеннями про техніку, окопи, бліндажі, блокпости, будинки та укриття, які використовуються українськими захисниками.

Жінці повідомлено про підозру у сприянні діяльності терористичної організації. Наразі підозрюваній обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з альтернативою внесення застави у сумі 200 тисяч гривень.

Українська правда
Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування