Підтримка вступу України до ЄС та НАТО безпрецедентно зросла – "Рейтинг"

Середа, 2 березня 2022, 09:54

Підтримка вступу України до Європейського Союзу та НАТО найвища за всю історію опитувань: 86% підтримують приєднання України до ЄС, 76% - за вступ в НАТО. 

Джерело: результати опитування Соціологічної групи "Рейтинг", проведеного 1 березня, у шостій день війни Росії проти України 

Деталі: У порівнянні з довоєнним періодом рівень підтримки вступу до ЄС та НАТО зріс більше ніж на 20 в.п.Позитивна динаміка відбулася за рахунок зростання підтримки вступу до західних структур серед населення Півдня та Сходу. 

Реклама:
 
 
 
 

У віковому розрізі в усіх категоріях спостерігається одностайна підтримка вступу України до ЄС та НАТО. 

61% опитаних вірять у те, що Україна стане членом Європейського Союзу найближчим часом (протягом 1-2 років). 13% вірять, що наша держава стане членом ЄС через 5 років, у ще довшій перспективі – 6%. 

Вагаються з оцінками 17%. Не вірять у те, що Україна стане членом ЄС, – лише 4%. У порівнянні із минулим роком кількість тих, хто не вірить в європейську інтеграцію України значно зменшилася (у листопаді 2021 року таких було 26%). 

ВІДЕО ДНЯ
 

Довідка: "Рейтинг" 1 березня опитав 1200 респондентів віком від

18 років в усіх областях, крім тимчасово окупованих територій Криму та Донбасу. Метод опитування: CATI (телефонні інтерв'ю з використанням комп'ютера). Помилка репрезентативності дослідження з довірчою імовірністю 0,95: не більше 2,8%. 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...