Лавров заявив, що Зеленський нібито дає свою охорону "нацистам на їхніх факельних ходах"

Четвер, 3 березня 2022, 11:45
Лавров заявив, що Зеленський нібито дає свою охорону нацистам на їхніх факельних ходах
Сергій Лавров. Скриншот з відео

Міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров заявив, що нібито президент України Володимир Зеленський є неонацистом та расистом – мовляв, він нібито "дає свою охорону, щоб нацисти спокійно проводили свої факельні ходи" та нібито забороняє "російську мову навіть в аптеках".

Джерело: Лавров на пресконференції 3 березня у відповідь на запитання іноземного журналіста, як можна називати Зеленського націоналістом та неонацистом, якщо він перший єврейський президент в Україні

Пряма мова Лаврова: "Він маніпулюється націоналістами та неонацистами. Інакше мені дуже важко пояснити, як президент Володимир Зеленський може головувати у суспільстві, де неонацисти та неонацизм розквітають пишним цвітом. Вони відкрито марширують, влаштовують факельні ходи. При цьому для цих факельних акцій президент Зеленський виділяє свою охорону з роти почесної варти".

Реклама:

Деталі: Також Лавров розповів якісь дивні історії, що нібито націоналісти та неонацисти проводять навчання, де "вони навчаються методам ведення війни у ​​місті, методам диверсій, провокацій – і все це відбувається за президента Зеленського".

Він також згадав, що Зеленський підписав закон про корінні народи України, і що серед них немає росіян.

Лавров також заявив, що Зеленський нібито заборонив російську мову в Україні. За словами глави МЗС РФ, в Україні нібито не тільки в школі заборонена російська мова, але навіть у "повсякденному житті", мовляв, людям, які приходять в аптеку і звертаються російською мовою відмовляються продавати ліки.

ВІДЕО ДНЯ

При цьому Лавров заявив, що в Криму, який окупувала Росія, зараз нібито є три державні мови – російська, кримськотатарська та українська. За його словами, нібито "будь-який громадянин може звернутися до органів держвлади будь-якою мовою, і йому зобов'язані відповісти тією ж мовою, якою він звернувся".

Чому це важливо: В Україні на відміну від Росії, де заборонені будь-які мирні акції та де затримують людей навіть за одиночні та мовчазні протести, люди можуть виходити на мітинги та протести.

За останні роки в Україні практично всі дні роботи парламенту в урядовому кварталі відбуваються різні акції протестів – люди приходять, щоб висловити своє схвалення чи протест проти законів, які розглядають депутати, чи вимагають внести до цих законів якісь поправки.

Також в Україні вільно відбуваються мітинги на підтримку тварин – наприклад, проти цирків, за права ЛГБТ, за чесні вибори в університетах тощо.

На всіх цих мітингах присутні правоохоронці та поліція діалогу – для дотримання порядку.

Крім того, російськомовні українці обслуговуються у всіх сферах і вільно спілкуються російською мовою.

Багато видань мають російськомовну та англомовну версії, щоб бути зручними для людей, які говорять різни ми мовами.  

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування