ВМФ РФ займається піратством і тероризмом: російських моряків посилають уже відомим маршрутом

Четвер, 3 березня 2022, 11:46

Прикриваючись цивільними суднами, які захоплені в заручники, і намагаючись використати їх живим щитом, військово-морський флот Росії намагається підступно підкрадатися до українського узбережжя.

Джерело: Державна прикордонна служба України

Деталі: Прикордонники звертають увагу, що ВМФ РФ, не маючи ні краплі честі, займається піратством, тероризмом, розстрілом цивільних.

Реклама:

Так 2 березня росіяни вбили громадянина Бангладеш на судні "Banglar Samriddhi" (ракетий удар –ред.), що перебувало на рейді біля Миколаєва.

Окупанти захопили в заручники суховантаж "Helt" під панамським прапором (власники – фіни –ред.).

При цьому судно "Helt" росіяни використовують як щит, щоб ховатися за ним від українських протикорабельних засобів, адже українці в цивільні об’єкти не стріляють.

ВІДЕО ДНЯ

2 березня через відкритий канал з безпеки судноплавства кораблі ВМФ РФ неодноразово диктували незаконні вимоги та погрози.

Так, на аудіозаписі, оприлюдненому ДПСУ, російський військовий корабель оголошує заборону стоянки на зовнішньому рейді українських чорноморських портів від Дунаю до Скадовська.

При чому зчитує їх назви з застарілих навігаційних карт, де ще недекомунізований Іллічівськ, замість Чорноморська і т.д.

Російські військові пірати відкрито погрожують застосуванням зброї кожному цивільному судну, яке користується правом мирного проходу, називаючи їх терористичною загрозою.

За тиждень війни пірати Чорного моря захопили в заручники 4 судна, одне з яких танкер "Афіна"🇺🇦 під погрозами застосування зброї змусили вийти з територіальних вод Румунії – країни NATO.

Час від часу росіяни під час спроб обстріляти південні регіони України розстрілюють цивільні судна. З початку війни вони влучили в 4 іноземних судна (є вбиті і поранені).

В прилеглій зоні України продовжує палати танкер "Millennium Spirit" із 600 тоннами дизпалива. В танкер 25 лютого влучила російська ракета.

Поранений екіпаж був евакуйований морською пошуково-рятувальною службою України. ВМФ РФ не дає можливості загасити пожежу та недопустити екологічної катастрофи через розлив пального.

Дослівно: "Варто зауважити, що міжнародна морська спільнота уже сприймає російських військових моряків на рівні, а то й гірше за сомалійських піратів, а у відповідь на погрози росіяни постійно чують прокльони та традиційні вже побажання йти відомим курсом – на #уй.

Держприкордонслужба України в межах компетенції фіксує факти порушень міжнародного морського права, рішення за якими мають прийняти міжнародні суди.

Зараз прикордонники разом з іншими складовими сектору безпеки і оборони продовжують боронити Україну, захищати її кордони та незалежність".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...