Путін "вдарив" візовим режимом по країнах, які підтримали Україну

Понеділок, 4 квітня 2022, 15:20
Путін вдарив візовим режимом по країнах, які підтримали Україну

Президент Росії, яка веде війну проти України, Володимир Путін підписав указ про заходи у відповідь візового характеру "у зв'язку з недружніми діями іноземних держав".

Джерело: РІА "Новости"

Деталі: Як випливає з документа, Росія призупинила дію деяких пунктів угод про спрощення видачі віз із ЄС, Норвегією, Данією, Ісландією, Швейцарією та Ліхтенштейном.

Реклама:

Зокрема ці пункти стосуються членів офіційних делегацій країн Євросоюзу, а також журналістів. Так, зупиняється норма, за якою володарі дипломатичних паспортів могли в'їжджати до Росії без віз.

Путін доручив МЗС РФ направити в представництво ЄС та посольства перерахованих країн відповідні повідомлення та ввести персональні обмеження на в'їзд до Росії для іноземців та осіб без громадянства, які "вчиняють недружні дії".

Нагадаємо: У зв'язку з війною проти України ЄС та США запровадили проти РФ масштабні санкції, країни Балтії відмовляються від російського газу.

ВІДЕО ДНЯ

Москва у відповідь включила всі 27 держав ЄС та ще десять країн, які не входять до союзу, до списку недружніх. Нині у ньому 48 країн на чолі зі США.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування