В Угорщині уперше пройшов велелюдний мітинг за Україну, поруч з проросійським

Неділя, 1 травня 2022, 17:31

В столиці Угорщини Будапешті у суботу відбувся мітинг на за Україну, який зібрав більшу підтримку, у тому числі від угорців, ніж будь-яка з попередніх проукраїнських акцій.

Як повідомляє "Європейська правда", видання Infopost підтверджує, що у мітингу "чи не вперше" брали участь також місцеві угорці у значній кількості.

На площі Деака зібрались представники української асоціації "Єдність", Товариства української культури в Угорщині  та сотні небайдужих українців і угорців, які пройшли ходою до площі Мучеників.

Реклама:
 

Важливим стало те, що цього разу чисельність проукраїнського мітингу була в рази більшою за чисельність проросійського, який одночасно проходив неподалік. За даними Угорської поліції, участь у проукраїнській акції взяли більше 800 учасників (за даними деяких угорських ЗМІ понад тисячу), в той час, як проросійський оцінювався у 200 осіб.

Прибічники РФ звинувачували США у відповідальність за війну в Україні, та наголошували на "надмірних санкціях" проти Росії, які призводять до продовольчої та енергетичної кризи у світі.

 

Основними сигналами українського мирного мітингу було те, що його учасники засуджують російську агресію та її жорстокість, вбивства мирних українців, а також відстоюють суверенітет і територіальну цілісність України.

ВІДЕО ДНЯ

Як відомо, Угорщина приймає українських біженців, однак Київ має до Будапешта інші претензії.

Представники угорського уряду використовують тези російської пропаганди на виправдання рішення не постачати зброю Україні.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування