Польща та Україна домовились про наступні кроки для спрощення перетину кордону

Середа, 1 червня 2022, 18:03

Польща та Україна домовилися про наступні кроки для спрощення перетину кордону між країнами, у тому числі - щодо контролю у спільних пунктах пропуску.

Як повідомляє "Європейська правда", про це йдеться у спільній заяві за підсумками міжурядових консультацій від 1 червня. 

Серед низки пунктів зазначається, що Україна та Польща домовилися активізувати співпрацю для підвищення ефективності функціонування пунктів пропуску на кордоні.

Реклама:

"Для цього була створена українсько-польська робоча група, а в червні розпочнеться пілотна програма, спрямована на різке збільшення спільних контрольно-пропускних постів на прикордонному переході Корчова-Краковець", - зазначають у тексті.

Сторони домовилися про кроки, які необхідно вжити для якнайшвидшого підписання угоди між Україною та Польщею про посилене співробітництво контролюючих органів на кордоні, у тому числі щодо контролю в спільних пунктах пропуску.

Також зазначається, що українська сторона погодилася не вводити жодних обмежувальних заходів щодо імпорту з Польщі та зобов’язалася співпрацювати з польською стороною щодо зняття існуючих обмежень на імпорт товарів з Польщі в Україну, у тому числі сільськогосподарської продукції.

ВІДЕО ДНЯ

Як повідомлялося, ця зустріч 1 червня - перші міжурядові консультації України та Польщі в розширеному форматі.

Крім того, нині з візитом в Україні перебуває прем'єр Польщі Матеуш Моравецький. Серед іншого, він відкрив у Бородянці та Бучі контейнерні містечка, передані Польщею.

Читайте також: Наближення до Шенгену: що дасть Україні спільний з Польщею контроль за кордоном.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування