Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Гайдай: Росіяни кидають новачків на лінію вогню, щоб виявити позиції ЗСУ

Неділя, 7 серпня 2022, 20:49

Голова Луганської обласної військової адміністрації Сергій Гайдай вважає, що російська армія використовує ув'язнених чи жителів ОРДЛО для виявлення вогневих позицій Збройних Сил України.

Джерело: Сергій Гайдай у телеефірі та в Telegram

Пряма мова: "Використовують свіжомобілізованих – неважливо звідки, з окупованої території чи з тюрем, – їх використовують як гарматне м'ясо. Їх постійно кидають вперед на лінію вогню – і вони просто як розхідний матеріал, одразу гинуть…

Реклама:

Вони ж не проходять підготовку, вони не мають нормального екіпірування, тому їх просто кидають для того, щоб з'ясувати, де наші вогневі позиції, які потім російська армія намагається обстрілювати з артилерії".

Деталі: Гайдай додав у дописі, що ув’язнені з російських колоній потрапляють у приватну військову компанію, тож російська армія в разі загибелі їх не обліковує.  

Цьому передувало: Радник керівника Офісу президента Михайло Подоляк заявив, що в умовах жорстких втрат російської армії Кремль вдається до двох форм прихованої мобілізації: рекрутинг до ПВК ув’язнених за тяжкі злочини та створення національних батальйонів у "колоніях імперії" – Марій Ел, Татарстан тощо.

ВІДЕО ДНЯ

Слухайте також:

Слухайте подкаст "Кляті питання": Apple Podcasts | Google Podcasts | Soundcloud | Overcast | АБУК | НВ. Подкасти

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування