У Молдові перебої з електропостачанням на тлі ударів РФ по Україні

Понеділок, 5 грудня 2022, 14:40

Державне підприємство Молдови Moldelectrica повідомляє про порушення в системі електропостачання 5 грудня на тлі ракетних ударів РФ по Україні.

Про це, як пише "Європейська правда", повідомляє Noi.md.

"Можливі відключення електроенергії", - повідомили в компанії.

Реклама:

Раніше віце-прем’єр Андрей Спину повідомив, що у разі виникнення такої ситуації всі державні служби готові втрутитися і відновити електропостачання в обмежені терміни.

"Я закликаю до обережності та готовності", - закликав він.

5 грудня на тлі ударів РФ по Україні на перебої з електроенергією почали скаржитися жителі Кишинева. А жителі лівого берега Дністра кажуть, що у них скоро зникне електрика. Влада поки не повідомляла про конкретні відключення.

ВІДЕО ДНЯ

Нагадуємо, що 23 листопада після ракетних ударів РФ по Україні  у Республіці Молдова відбулися масові відключення електроенергії. Тисячі споживачів залишилися без світла, а деякі з них були підключені лише наступного дня.

Інцидент повторився після того, як вперше стався 15 листопада. У зв'язку з відключенням електроенергії залишався заблокованим електротранспорт, у містах виникали затори на дорогах через непрацюючі світлофори. Крім того, частково або повністю були недоступні послуги телефонних операторів Moldcell, Orange та Moldtelecom.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування