Глава МЗС Британії: Надати Україні всі необхідні засоби - найшвидший шлях до миру

Неділя, 5 лютого 2023, 18:32
Глава МЗС Британії: Надати Україні всі необхідні засоби - найшвидший шлях до миру
Джеймс Клеверлі, фото Getty Images

Надання Україні всіх необхідних засобів для перемоги у війні з Росією є фактично єдиним шляхом до миру.

Про це написав у статті для Times of Malta глава МЗС Великої Британії Джеймс Клеверлі, пише "Європейська правда".

"Як і всі авторитарні правителі, Путін реагує лише на силу своїх опонентів. У грудні минулого року він відкинув мирний план Володимира Зеленського з 10 пунктів. Ось чому Велика Британія та друзі України роблять все можливе, щоб принести Україні успіх на полі бою. І саме тому я радий, що Німеччина та США приєднуються до Великої Британії, надсилаючи танки українцям. Надання українцям інструментів, необхідних їм для завершення роботи, є найшвидшим - фактично єдиним - шляхом до миру", - написав Клеверлі.

Реклама:

Він наголосив, що амбіції Путіна не закінчуються на завоюванні та анексії України і російський президент хоче перевернути світову політику і поставити під сумнів міжнародний порядок.

"І якщо йому це вдасться, він затягне всіх нас назад в епоху насильства і завоювань. Але ми не можемо і не дозволимо Путіну перемогти. Його жорстокі дії є явним порушенням Статуту ООН", - заявив міністр.

Клеверлі додав, що Україна несе на собі основний тягар путінської жорстокості, але весь світ платить непомірну ціну за війну, яку обрав Путін.

ВІДЕО ДНЯ

"Цунамі голоду загрожує найбіднішим країнам світу. Зростання цін на енергоносії штовхне мільйони людей назад у злидні по всьому світу. І ми не повинні забувати про російський народ. Він теж потрапив у полон до Путіна", - додав міністр.

Напередодні Міноборони Великої Британії показало, як українські танкові екіпажі швидко навчаються управлінню танками Challenger 2.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News