Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Данія та Миколаївська область уклали меморандум про відбудову

Вівторок, 7 березня 2023, 22:57

Голова Миколаївської обласної ради Ганна Замазєєва та посол Данії в Україні Оле Егберг Міккельсен підписали меморандум про відбудову Миколаївської області.

Про це Замазєєва повідомила на своїй Facebook-сторінці, пише "Європейська правда".

За словами посадовиці, йдеться про відновлення в Миколаївській області житла та робочих місць, які б заохочували місцевих мешканці повертатись додому.

Реклама:

"Тому я багато розповідала гостям про можливості місцевого бізнесу, про нашу промисловість, яка може зацікавити данських підприємців. Ми вже знайшли спільну зацікавленість у суднобудуванні, адже Миколаїв має потужні заводи, а Данія – сучасні технології виробництва", – зазначила вона.

Крім того, голова Миколаївської облради й посол Данії обговорили ідею створення в Миколаєві данського кварталу або парку.

У межах заходів повоєнної відбудови України Данія взяла на себе відповідальність за відновлення Миколаєва.

ВІДЕО ДНЯ

Міністерство закордонних справ країни раніше виділило 119,5 мільйона датських крон (16 мільйонів євро) на підготовку до зими у Миколаєві та Кременчуці, зосередившись на ремонті будівель та аварійному ремонті систем водопостачання та централізованого теплопостачання.

Після цього в грудні 2022 року було схвалено пакет допомоги для України в розмірі 265,6 мільйона євро, з яких 75 мільйонів євро спрямовані на гуманітарну підтримку, а 190,6 мільйона євро – на вирішення критично важливих для України пріоритетів в енергетичному секторі.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...
Реклама: