В ЗСУ опублікували відео із Залужним, щоб розвіяти брехню роспропаганди

Четвер, 25 травня 2023, 17:43

Офіцер ЗСУ Анатолій Штефан опублікував відео із головнокомандувачем ЗСУ Валерієм Залужним, щоб підтвердити, що російська пропаганда поширює фейки про його стан здоров’я.

Джерело: офіцер ЗСУ Штефан ("Штірліц")

Пряма мова Штефана: "Погані новини для рашнпропаганден! Валерій Федорович почуває себе добре і продовжує планувати звільнення українських земель від російських окупантів!

З Головнокомандувачем разом, і тільки вперед до нашої спільної Перемоги".

Деталі: На відео Штефан наголошує, що воно зняте 25 травня. Залужний на відео подякував українцям і пообіцяв, що Україна обов’язково переможе.

За даними УП в Офісі президента запевняють, що вранці 25 травня Залужний брав участь у селекторній нараді і комунікував із президентом.

Пізніше Залужний прислав редакції "Українській Правді" селфі на фоні напису "Слава ЗСУ".

Фото: УП

Передісторія:

  • У травні російські пропагандисти почали розганяти фейк з посиланням на неназвані джерела, що Залужний дістав травму голови та множинні осколкові поранення під час начебто ракетного удару на початку травня по командному пункту в районі села Посад-Покровське під Херсоном.
  • Це вже не перша спроба пропагандистів РФ поширити дезінформацію щодо головнокомандувача.
  • 20 травня заступниця міністра оборони України Ганна Маляр заявляла, що росіяни вигадали фейк про зникнення Залужного для деморалізації захисників у Бахмуті Донецької області.