Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Мелоні: Україні потрібно надати реальні гарантії безпеки

Середа, 5 липня 2023, 14:21

Позиції Польщі та Італії збігаються щодо України, Рим виступає за потребу реальних гарантій безпеки Києву. 

Про це заявила прем’єрка Італії Джорджія Мелоні під час візиту до Варшави у середу, повідомляє "Європейська правда" з посиланням на Sky TG24.

"У часи кризи ми повинні бути єдиними. Починаючи з України, щодо якої італійська та польська позиції збігаються. Ми не можемо прийняти російську агресію проти України і зробимо все можливе, щоб зупинити її", – сказала Мелоні.

Реклама:

Вона додала, що Італія буде продовжувати стояти поруч з Україною, підтримуючи її на всіх напрямках. 

"Ми погоджуємося з Польщею щодо необхідності реальних гарантій безпеки для України. Більше того, конфлікт несе з собою доміно наслідків, на які Європа повинна дати відповіді", – зауважила Мелоні.

За даними німецького видання FAZ, угода про гарантії безпеки для України може бути підписана до саміту НАТО, який відбудеться 11-12 липня у Вільнюсі.

ВІДЕО ДНЯ

Раніше президент Володимир Зеленський наголошував, що гарантії безпеки реально потрібні Україні, але не як альтернатива членству, а на час, поки Україна не стала членом НАТО.

Читайте також редакційну статтю "Європейської правди": Історія твориться у Вільнюсі. Саміт НАТО буде визначальним і для України, і для Байдена

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування