Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Шмигаль розповів, що буде з армією після війни: призову, як зараз, не буде

Четвер, 6 липня 2023, 12:15
Шмигаль розповів, що буде з армією після війни: призову, як зараз, не буде
Воїни ЗСУ. Фото ОП

Після війни Україна відмовиться від призову в нинішньому вигляді, сформує професійну армію і створить два компоненти резерву, заявив прем’єр-міністр Денис Шмигаль.

Джерело: заява глави уряду на нараді з віцепрем’єр-міністром Михайлом Федоровим, секретарем РНБО Олексієм Даніловим, міністрами Олексієм Резніковим, Ігорем Клименком, Олександром Камишіним та представниками ЗСУ щодо реформи безпеки та оборони "Український щит"  

Пряма мова Шмигаля: "Українська армія на полі бою довела, що є однією з найсильніших у світі. Так буде і після нашої перемоги. Першочергове завдання – це завершити перехід Сил безпеки та оборони України на стандарти НАТО. В усіх аспектах: від техніки та зброї до планування і аналізу.

Реклама:

Після завершення війни Україна відмовиться від призову в тому вигляді, як він існував до війни. Основою нашої оборони стане професійна армія. Одночасно буде створено два компоненти резерву. Всі військовозобов’язані будуть постійно проходити обов’язкові навчання за визначеними військовими спеціальностями".

Деталі: Він також додав, що ще одним компонентом Нової української армії буде розвиток воєнно-промислового комплексу.

Шмигаль наголосив, що Україна вже активно нарощує виробництво зброї та техніки і запускає нові програми та проєкти.

ВІДЕО ДНЯ

Прем’єр додав, що приватний бізнес також має стати повноцінним партнером держави у ВПК. Зокрема, він пообіцяв, що буде створена нова система оборонних закупівель, яка включатиме активну взаємодію з міжнародним партнерами та довгострокове бюджетне планування.

Крім того, за словами очільника уряду, в Україні займатимуться військово-патріотичним вихованням та розбудовою системи національного спротиву.

"Ми будуємо нову країну, яка має бути безпечною та захищеною", − підсумував Шмигаль.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування