Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Білий дім: Гарантії безпеки для України досі не узгоджені

П'ятниця, 7 липня 2023, 20:13

Сполучені Штати разом із іншими союзниками й партнерами продовжують вести дискусії про гарантії безпеки для України до її вступу в НАТО, але зміст цих обговорень не розголошуватиметься.

Про це на брифінгу для журналістів у п’ятницю заявила старша директорка з питань Європи Ради національної безпеки Білого дому Аманда Слот, повідомляє кореспондент "Європейської правди".

Представниця Білого дому підтвердила, що США "продовжують вести переговори з Україною, разом з іншими союзниками і партнерами, про те, як ми можемо найкраще запевнити Україну в їхній довгостроковій безпеці, щоб стримати будь-яку майбутню агресію після закінчення цієї війни".

Реклама:

"Але поки що ці розмови тривають. На даному етапі я не можу вдаватися в подробиці того, що ми обговорюємо", – підкреслила Слот.

Посадовиця лише зазначила, що на саміті НАТО – де такі гарантії безпеки, як очікується, можуть бути оголошені – Сполучені Штати запевнять у посиленні незмінної відданості забезпеченню того, щоб "Україна залишалася демократичною, незалежною, суверенною і процвітаючою".

"Наразі я не можу сказати наперед щось, окрім того, що ми залишаємося вкрай відданими тому, щоб продовжувати надавати підтримку, якої потребує Україна. Тому ми обговорюємо з ними структури і формати, які дозволять нам робити це ефективно", – пояснила представниця Ради нацбезпеки США.

ВІДЕО ДНЯ

Нагадаємо, за даними німецького видання FAZ, угода про гарантії безпеки для України може бути підписана до саміту НАТО, який відбудеться 11-12 липня у Вільнюсі.

Раніше президент Володимир Зеленський наголошував, що гарантії безпеки реально потрібні Україні, але не як альтернатива членству, а на час, поки Україна не стала членом НАТО.

Читайте також редакційну статтю "Європейської правди": Історія твориться у Вільнюсі. Саміт НАТО буде визначальним і для України, і для Байдена.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
09:06
У Фінляндії заявили, що витік метану з "Північних потоків" навряд чи матиме вплив на клімат
08:50
Уночі збито 21 з 34 ракет окупантів
08:38
ДТЕК: Росія серйозно пошкодила обладнання чотирьох ТЕС, є постраждалі
08:22
РФ втратила ще понад тисячу своїх вояків
08:06
На Дніпропетровщині через ракетний удар пошкоджено два енергооб’єкти та виникли перебої з водою 
07:50
За добу відбулося 94 бойових зіткнення: найактивніший ворог на Авдіївському напрямку 
07:33
Ракетний удар: ворог атакував енергооб’єкти у Дніпропетровській, Івано-Франківській та Львівській областях
06:26
У південно-східних областях втретє за ніч була оголошена ракетна небезпека: у Херсоні пролунали вибухи
05:48
відеоВ Росії на Кубані безпілотники атакували два НПЗ, бітумний завод і військовий аеродром
04:28
ISW оцінив можливості України звільнити всю свою територію від окупантів
Усі новини...