Заставу нардепа Дубневича в сумі 56 млн грн передали ЗСУ

Вівторок, 21 листопада 2023, 18:05

Вищий антикорупційний суд задовольнив клопотання Спеціалізованої антикорупційної прокуратури про стягнення 56 млн грн застави на ЗСУ з народного депутата Ярослава Дубневича, обвинуваченого у незаконному заволодінні 93 млн грн.

Джерело: САП

Деталі: 21 листопада 2023 року колегія суддів ВАКС задовольнила клопотання прокурора САП про звернення в дохід держави застави у розмірі 56 млн грн, яка була внесена за народного депутата, обвинуваченого у незаконному заволодінні 93 млн грн коштів ПАТ "Укрзалізниці".

Правоохоронці не називають ім’я підозрюваного, але обставини справи вказують на Дубневича.

Суд постановив перерахувати вказані кошти на спеціальний рахунок НБУ для збору коштів на підтримку Збройних сил України.

Що передувало: 2 листопада 2023 колегія суддів ВАКС задовольнила клопотання прокурора САП про оголошення в міжнародний розшук указаного нардепа.

Зауважується, що вказаний фігурант є підозрюваним і в іншому кримінальному провадженні. 10 жовтня 2023 року за дорученням керівника САП прокурор повідомив йому про підозру в організації заволодіння майном держави (природним газом) на суму понад 2,1 млрд грн та легалізації незаконно отриманого прибутку.

Зважаючи на те, що місцезнаходження нардепа не було встановлено, про підозру йому повідомлено в порядку ст. 135 КПК України.

Оскільки народний депутат переховується від органу слідства, 17.10.2023 детективи НАБУ оголосили його в розшук.