Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Країни G7 у Токіо: Підтримка України ніколи не похитнеться, Росія матиме санкції

Середа, 8 листопада 2023, 10:04
Країни G7 у Токіо: Підтримка України ніколи не похитнеться, Росія матиме санкції
Зустріч міністрів закордонних справ G7 і Жозепа Борреля, фото МЗС Японії - mofa.go.jp

Міністри закордонних справ країн "Групи семи" під час сесії щодо України у Токіо підтвердили намір нарощувати санкції проти Росії та підтримувати Україну.

Джерело: Міністерство закордонних справ Японії, яка головувала на засіданні

Деталі: 8 листопада міністр закордонних справ Японії Йоко Камікава провела сесію "Україна" за участю міністрів закордонних справ G7 та високого представника ЄС із закордонних справ і політики безпеки.

Реклама:

Під час засідання міністри провели відверту дискусію щодо ситуації в Україні, включаючи оцінку поточної ситуації та перспектив. 

На початку засідання міністр Камікава заявила, що навіть в умовах зростання напруженості на Близькому Сході важливо, щоб G7 була єдиною в тому, щоб надіслати чіткий сигнал міжнародному співтовариству: "Наша непохитна прихильність підтримці України ніколи не похитнеться".

Після цього міністр Камікава заявила, що Японія продовжить запроваджувати подальші санкції проти Росії та підтримувати Україну. 

ВІДЕО ДНЯ

Щодо допомоги, міністр пояснила, що Японія оголосила і послідовно реалізовує загальну суму в 7,6 мільярдів доларів США на підтримку України. Вона також пояснила, що Японія надала 2 автотрансформатори, які допоможуть багатьом киянам взимку. 

Вона також зазначила, що середньо- та довгострокова підтримка відновлення та реконструкції є надзвичайно важливою, і що Японія планує провести японсько-українську конференцію з питань сприяння економічному відновленню на початку наступного року.

У результаті дискусії міністри закордонних справ G7 погодилися, що:

  • G7 залишатиметься єдиною у своїй позиції щодо запровадження жорстких санкцій проти Росії та надання рішучої підтримки Україні, навіть у сьогоднішній міжнародній ситуації.
  • G7 прискорить зусилля для середньо- та довгострокового відновлення та реконструкції в єдності державного та приватного секторів.
  • Необхідно просувати процес "Формули миру" разом із міжнародними партнерами.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: