Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Зеленський про контрнаступ: Ми не досягли бажаного, але ми не відступаємо

П'ятниця, 1 грудня 2023, 10:25
Зеленський про контрнаступ: Ми не досягли бажаного, але ми не відступаємо
Володимир Зеленський, фото Офісу президента

Президент Володимир Зеленський визнав, що довгоочікуваний контрнаступ влітку й восени не приніс очікуваних проривів, але наголосив, що Україна не відступає і що їй потрібна допомога в нарощуванні вітчизняного виробництва озброєнь.

Джерело: Володимир Зеленський в інтерв’ю для AP

Пряма мова: "Дивіться, ми не відступаємо, я задоволений. Ми воюємо з другою (за потужністю – ред.) армією в світі, я задоволений. Ми втрачаємо людей, я не задоволений. Ми не отримали всю зброю, яку хотіли, я не можу бути задоволений, але я також не можу надто скаржитися…

Реклама:

Ми хотіли швидших результатів. З цієї точки зору, на жаль, ми не досягли бажаних результатів. І це факт…

Не вистачає сил, щоб швидше досягти бажаних результатів. Але це не означає, що ми повинні опустити руки, що ми повинні здатися. Ми впевнені у своїх діях. Ми боремося за те, що належить нам".

Деталі: Зеленський пояснив, що Україна не отримала від союзників всього необхідного озброєння, а обмеженість чисельності збройних сил не дозволила їй швидко просуватися вперед.

ВІДЕО ДНЯ

Втім, за його словами, за останні кілька місяців все ж було досягнуто певних позитивних результатів.

Зеленський зазначив, що Україні вдалося досягти поступових територіальних здобутків проти краще озброєного і укріпленого ворога.

Крім того, міць Чорноморського флоту РФ була зменшена після українських атак, які прорвали систему протиповітряної оборони і завдали удару по штаб-квартирі окупантів у Криму.

Тимчасовий зерновий коридор, створений Києвом після виходу Росії з угоди воєнного часу для забезпечення безпечного експорту, досі працює,  додав президент України.

Однак Зеленський не зациклюється на минулому, а зосереджується на наступному етапі – нарощуванні вітчизняного виробництва озброєнь.

На це виділяється значна частина українського бюджету, але нинішніх результатів далеко не достатньо, щоб переломити хід війни. 

Зеленський сподівається, що західні союзники, зокрема США, запропонують вигідні кредити та контракти для досягнення цієї мети.

"Це вихід", – сказав Зеленський, додавши, що ніщо так не лякає Росію, як військово самодостатня Україна.

AP зазначає, що нинішній контрнаступ був підкріплений десятками мільярдів доларів західної військової допомоги й важким озброєнням. 

Цьому передувало: Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний заявив, що війна з Росією переходить на етап "позиційної" боротьби зі статичними й виснажливими боями – і для перемоги потрібні високі технології. Він наголосив, що без поєднання нових технологій і потужного технологічного стрибка Україні загрожує затяжна окопна війна, бо ситуація вже зайшла у глухий кут через однакову технологічну оснащеність сторін.

На деякий час Україна отримала певну перевагу за рахунок безпілотників, але Росія теж наростила їх виробництво.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування