Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Лавров не виключив, що Росія може заблокувати кадрові рішення ОБСЄ

П'ятниця, 1 грудня 2023, 12:30
Лавров не виключив, що Росія може заблокувати кадрові рішення ОБСЄ
Сергій Лавров. Фото РБК

Росія може заблокувати голосування за критичні для Організації з безпеки і співробітництва в Європі рішення, випливає зі слів міністр закордонних справ РФ Сергія Лаврова.

Джерело: "Європейська правда" з посиланням на пресконференцію Лаврова під час зустрічі ОБСЄ

Деталі: Російський міністр закордонних справ дорікнув македонському головуванню та іншим учасникам організації у тому, що ті зараз наполягають на ухваленні кадрових рішень щодо призначення нового керівництва ОБСЄ.

Реклама:

Пряма мова Лаврова: "Македонське головування висунуло правильний девіз – все про людей... Але з’ясувалося, що все це про чотирьох людей, які очолюють підрозділи ОБСЄ".

Для довідки: Міністерська зустріч ОБСЄ проводиться саме для того, щоб ухвалити наперед опрацьовані рішення політичної ваги, як-от схвалення нової головуючої держави, посаду генсека організації, очільника Бюро з демократії і прав людини (БДІПЛ) тощо.

Саме для ухвалення цих рішень Лаврова запросили у Скоп’є, знявши на його вимогу низку санкційних обмежень (детально читайте в статті "ОБСЄ не осідлала Лаврова").

ВІДЕО ДНЯ

Але зі слів Лаврова випливає, що Росія не готова голосувати за ці кадрові рішення.

"Мені вже байдуже, чим закінчаться ці "посидєлки", де зараз у нас намагаються виторгувати кілька днів або тижнів... І мені байдуже доля цих людей", – заявив Лавров.

Передісторія:

Читайте також короткий виклад аналізу "ЄвроПравди" у новині Як Лавров "прорвався" на засідання ОБСЄ і чому ніхто не лишився задоволеним.

"Європейська правда" стежитиме за перебігом міністерського засідання ОБСЄ.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: