Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Тривога під час злету МіГа: українці відповіли, чи треба вмикати сирени

П'ятниця, 1 грудня 2023, 13:39
Тривога під час злету МіГа: українці відповіли, чи треба вмикати сирени
Люди в метро під час повітряної тривоги у Києві. Фото з Facebook столичного метро

Половина українців переконані, що під час злетів російських МіГів завжди треба оголошувати повітряну тривогу, близько 40% вважають, що варто вмикати сирени залежно від реальності загрози.  

Джерело: результати опитування соціологічної групи "Рейтинг", проведеного 22-23 листопада

Дослівно соціологи: "Половина (51%) українців вважають, що завжди необхідно оголошувати повітряну тривогу під час злетів МіГів − потенційних носіїв "Кинджалів". Близько 40% українців зазначають про доцільність диференціації тривог в залежності від ситуації та реальності загрози".

Реклама:

Деталі: І лише 5% опитаних виступають проти оголошення тривог взагалі.

При цьому близько третини українців оцінюють загрозу ракетного удару по їхньому населеному пункту як високу. Найбільше таких серед мешканців Києва (57%), а також прифронтових та деокупованих територій (близько 42%).

Водночас військові дії на території свого населеного пункту вважають дуже ймовірними лише 10%. Серед деокупованих і прифронтових областей так вважають до 20%. 

ВІДЕО ДНЯ

Дослідження тривало 22-23 листопада. Методом телефонних інтерв'ю на основі випадкової вибірки мобільних номерів опитали 1000 респондентів у віці від 18 років і старше в усіх областях, крім тимчасово окупованих територій Криму та Донбасу, а також територій, де на момент опитування відсутній український мобільний зв'язок. Вибірка репрезентативна за віком, статтю і типом поселення. Помилка репрезентативності дослідження з довірчою імовірністю 0,95: не більше 3,1%. 

Передісторія:

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: