Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ще 146 українців просять евакуювати їх із Сектора Гази

П'ятниця, 1 грудня 2023, 16:25

За час тимчасового перемир'я посольство України в Ізраїлі отримало ще 146 звернень українських громадян, які бажають евакуюватися зі Смуги Гази.

Джерело: посол України в Ізраїлі Євген Корнійчук в ефірі національного телемарафону

Пряма мова: "З моменту припинення бойових дій і успішного закінчення першого етапу евакуації ми отримали додатково ще 146 звернень громадян. І це дещо дивно, тому що із цих громадян абсолютна більшість мала дозвіл на виїзд, але не скористалася ним.

Реклама:

З різних причин: хтось – тому що компетентні органи Ізраїля не дозволили виїхати батькові сім'ї, хтось сказав, що у нього тихо, нічого не прилітає, і він буде залишатися в Секторі Гази, потім почало прилітати, вони передумали. Але у нас задача зараз максимально швидко отримати новий дозвіл і вивезти цих людей на територію Єгипту.

На погодження документи ми вже подали. Ситуація під контролем безпосередньо у президента та міністра закордонних справ".

Деталі: Корнійчук висловив упевненість, що до кінця тижня вдасться вивезти суттєву частину українців, які висловили бажання евакуюватися.

ВІДЕО ДНЯ

За словами дипломата, абсолютна більшість із цих 146 людей – жінки та діти (більше 110). Нових (які раніше не подавали заявку на евакуацію) – лише 54.

Посол зазначив, що за весь час від Ізраїлю та Єгипту українська сторона отримала 329 дозволів на евакуацію громадян із Сектора Гази. Вдалося вивезти 259 людей, із них 172 громадянина вже знаходяться в Україні, решта вирішили залишитися в Єгипті чи поїхати до Європи самотужки.

За даними Корнійчука, у Смузі Гази ще залишається близько 500 людей з українськими паспортами.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: