Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Українські водії вантажівок на кордоні з Польщею планують оголосити голодування

П'ятниця, 1 грудня 2023, 17:45
Українські водії вантажівок на кордоні з Польщею планують оголосити голодування

Українські водії, які понад два тижні очікують на перетин кордону з Польщі в пункті пропуску "Корчова – Краківець", заявили про намір оголосити голодування.

Джерело: "Радіо Свобода", яке цитує водія міжнародних перевезень Романа Власюка, "Європейська правда"

Деталі: За словами водія, 30 листопада була домовленість, що польські перевізники пропускатимуть сім авто на годину, але після 22:00 домовленість була зірвана і водіїв знову поставили на проїзд в один автомобіль на годину.

Реклама:

"Наші вимоги – пропустити одним виїздом всі ті автомобілі, які мали вночі поїхати згідно з домовленістю "7 машин на годину", а також надалі збільшити пропуск до 14 машин на годину. Якщо наші умови не будуть виконані, ми офіційно заявляємо про голодування. Ми відмовляємося від волонтерської допомоги. Ми переходимо тільки на воду і чай", – заявив він.

Водночас один із водіїв у коментарі з місця події для ТСН зазначив: "ми оголосили голодування, поки не приймуть наші умови".

ВІДЕО ДНЯ

За словами Власюка, близько двох сотень українських водіїв поблизу пункту пропуску Корчова оточила місцева поліція, коли вони йшли, щоб поспілкуватися з польськими протестувальниками.

"Нас заблокували серед поля. Нас тут близько 200 водіїв. Поліцейські сказали, що по їхніх законах згромадження людей в такій кількості не дозволене. Вони в повній амуніції, з балонами, газами, "перцовками". Зараз тільки на Корчовій ми маємо заблокованих 2000 вантажівок, тобто в Україну в очікуванні 2000 машин експорту", – розповів водій.

Він також заявив, що у четвер польська інспекція транспорту почала штрафувати українських водіїв за порушення графіку роботи.

Що передувало: Держприкордонслужба України повідомила, що станом на ранок п’ятниці загалом на українсько-польському кордоні у чергах на в’їзд в Україну перебувало близько 2100 вантажних транспортних засобів.

Польські перевізники розпочали свій протест 6 листопада, вимагаючи від ЄС, серед іншого, відновити дозвільну систему для українських водіїв, які в'їжджають до Євросоюзу.

Читайте детальну статтю про те, хто стоїть за блокадою українського кордону у Польщі.

Читайте УП В Google News

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: