Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Відповідь КНДР: Південна Корея вивела на орбіту супутник-шпигун

Субота, 2 грудня 2023, 03:52
Відповідь КНДР: Південна Корея вивела на орбіту супутник-шпигун
запуск ракети із супутником Південної Кореї, фото: SpaceX

Південна Корея вивела на орбіту супутник-шпигун за допомогою ракети SpaceX Falcon 9 у відповідь запуск подібного супутника КНДР.

Джерело: Bloomberg

Деталі: Ракета SpaceX Falcon 9 з першим сеульським розвідувальним супутником вітчизняного виробництва стартувала з бази Космічних сил Ванденберг у Каліфорнії о 10:19 ранку в п'ятницю.

Реклама:

Видання зазначає, що SpaceX припинила трансляцію після того, як ракета-носій повернулася на Землю, тому розгортання супутника не могло бути підтверджено одразу.

Запуск відбувся після того, як минулого місяця Північна Корея вивела на орбіту свій перший супутник-шпигун, що дозволило режиму Кім Чен Ина стежити за військовими об’єктами США.

У публікації йдеться про те, що раніше Південна Корея покладалася на США в питаннях космічної розвідки, але тепер намагається доповнити їх, посилюючи власні розвідувальні можливості серією запусків, спрямованих на виведення на орбіту п'яти супутників-шпигунів до 2025 року.

ВІДЕО ДНЯ

"США не ділиться всіма супутниковими знімками, які потрібні корейцям", - сказав Седжін Квон, професор аерокосмічної інженерії в Корейському інституті передових наук і технологій.

Запускаючи супутники-шпигуни, обидві Кореї приєднуються до списку країн, які прагнуть розширити збір даних у космосі.

Як зазначає Bloomberg, південнокорейський супутник має телескоп з електрооптичними/інфрачервоними датчиками.

Тобто він здатен ідентифікувати об'єкти розміром до 30 сантиметрів з роздільною здатністю приблизно в 100 разів кращою, ніж у Північної Кореї.

Цей проєкт може посилити здатність Південної Кореї самостійно збирати розвідувальну інформацію.

Що передувало: Лідер Північної Кореї Кім Чен Ин оглянув зроблені новим супутником-шпигуном країни фотографії "головних цільових регіонів", включаючи столицю Південної Кореї Сеул і міста, де розташовані військові бази США.

Крім того, Північна Корея заявила, що її супутник-шпигун сфотографував Білий дім, Пентагон і військово-морську базу США.

Передісторія: 

Читайте УП В Google News

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: