Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У бік України чекають черги понад 2,5 тисячі вантажівок – ДПСУ

Неділя, 3 грудня 2023, 09:09
У бік України чекають черги понад 2,5 тисячі вантажівок – ДПСУ
фото: getti images

Станом на ранок 3 грудня у Польщі в бік України чекають черги понад 2,5 тисячі вантажних автомобілів.

Джерело: речник ДПСУ Андрій Демченко в ефірі телемарафону

Пряма мова Демченка: "На жаль, блокування на цей час воно продовжується. Чотири напрямки, де учасники акції по той бік кордону на під’їзних шляхах блокують можливість руху для вантажних транспортних засобів - це напрямки пункту пропуску "Ягодин", "Краківець", "Рава-Руська", і з 23 числа ще додався напрямок пропуску "Шегині".

Реклама:

Станом на ранок сьогодні за інформацією, яку ми маємо від польських прикордонників, у черзі в бік України перебуває понад 2,5 тисячі вантажних транспортних засобів".

Деталі: За словами Демченка, найбільше вантажівок стоять на пункті пропуску "Рава-Руська" – 850, ще по 600 – на "Краківець" і "Шегині", а також 450 на "Ягодин".

Але він уточнив, що певна кількість вантажівок все ж перетинають кордон, але їх дуже мало, порівняно з часом до 6 листопада, коли почалися протести.

ВІДЕО ДНЯ

Нагадаємо: Польські перевізники, які з 6 листопада блокують три КПП на кордоні з Україною для вантажівок, у четвер почали блокаду ще одного пункту пропуску – "Медика-Шегині". Їхня блокада може тривати до 3 січня.

Верховна Рада 22 листопада звернулася до нових Сейму і Сенату Польщі з пропозицією щодо розблокування кордону для перевізників.

Президент України Володимир Зеленський зазначив, що у Києва є розуміння як діяти і що для зрушень "потрібно трохи часу". 

Читайте детальну статтю про те, хто стоїть за блокадою українського кордону у Польщі. 

Читайте УП В Google News

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування