Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Важливим протистоянням на війні зараз є подолання наземних систем ППО – британська розвідка

Неділя, 3 грудня 2023, 11:03
Важливим протистоянням на війні зараз є подолання наземних систем ППО – британська розвідка
фото: генштаб

Розвідка Великої Британії підкреслює, що зусилля, спрямовані на подолання наземних систем протиповітряної оборони, залишаються одним з найважливіших протистоянь у війні РФ проти України.

Джерело: огляд британського Міноборони за 3 грудня, "Європейська правда"

Деталі: У відомстві зазначили, що для окупаційних сил РФ критично важливу роль відіграє зенітно-ракетний комплекс малого радіуса дії "Тор". Він знаходиться на озброєнні підрозділів ППО армії РФ і призначений для захисту переднього краю сухопутних військ.

Реклама:

Водночас ЗРК "Панцир" зазвичай захищають командні пункти, ЗРК більшої дальності і військово-повітряні бази російських окупантів.

Окупанти зараз особливо активно використовують ЗРК "Тор" для протидії українським безпілотникам. Цей комплекс діє фактично як передова лінія мережі ППО окупаційних військ РФ в Україні.

У розвідці вказують, що одним з ключових обмежень ЗРК "Тор" у війні РФ проти України є, ймовірно, витривалість її екіпажу.

ВІДЕО ДНЯ

"Зважаючи на те, що на кожну систему припадає лише три людини, підтримання високого рівня бойової готовності протягом тривалого часу, найімовірніше, є екстремальним випробуванням на витривалість", – йдеться у повідомленні.

Нагадаємо: У попередньому огляді британської розвідки йшлося про те, як Кремль намагається стримати протести матерів і дружин мобілізованих.

Тим часом в естонській розвідці вважають, що бюджет Росії на 2024 року дозволить їй витримувати поточну інтенсивність бойових дій у війні проти України.

Читайте УП В Google News

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: