Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Пункт пропуску зі Словаччиною знову запрацював після блокади

Вівторок, 5 грудня 2023, 09:28
Пункт пропуску зі Словаччиною знову запрацював після блокади
Фото dpsu.gov.ua

Блокаду пункту пропуску "Ужгород − Вишнє-Нємецьке" кордоні зі Словаччиною призупинили, вантажівки через КПП рухаються у звичайному режимі.

Джерело: "Європейська правда" з посиланням на пост заступника міністра інфраструктури України Сергія Деркача у Facebook та ДПСУ

Пряма мова Деркача: "Продовжуємо працювати із словацькими колегами, щоб запобігти подальшим протестам".

Реклама:

Деталі: Він додав, що Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури України проводить "багато непублічної роботи та комунікації з партнерами", щоб зберегти транспортний безвіз.

За даними Державної прикордонної служби України, станом на ранок 5 грудня в черзі на території Словаччини в бік України перебуває 625 вантажних транспортних засобів.

Передісторія:

ВІДЕО ДНЯ
  • Раніше в Єврокомісії заявили, що виступають проти відновлення системи видачі дозволів для українських далекобійників, чого вимагають польські та словацькі блокувальники кордону.
  • Словацькі перевізники 1 грудня по обіді почали анонсовану блокаду руху вантажівок на КПП біля Ужгорода.
  • Раніше асоціація словацьких перевізників анонсувала блокаду КПП на невизначений термін, починаючи з 1 грудня – з такими ж вимогами, як у польських блокувальників кордону.   
  • Водночас блокада польських перевізників триває з 6 листопада, ключова її вимога – повернути систему дозволів для українських перевізників.   

Читайте УП В Google News

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...
Реклама: