Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Глава МЗС Словаччини заявив, що не уявляє Україну в ЄС за нинішніх обставин

Вівторок, 5 грудня 2023, 14:41
Глава МЗС Словаччини заявив, що не уявляє Україну в ЄС за нинішніх обставин
Юрай Бланар, фото: Getty Images

Міністр закордонних справ Словаччини Юрай Бланар каже, що не може "уявити за нинішніх обставин" членство України в Євросоюзі, хоча Словаччина й підтримує нашу країну на шляху до ЄС.

Джерело: "Європейська правда" з посиланням на інтерв’ю словацького міністра виданню Štandard

Пряма мова: "Це дуже серйозне питання. Але за нинішніх обставин я не можу собі цього уявити. Мені самому цікаво, як, наприклад, Урсула фон дер Ляєн буде обґрунтовувати пропозицію про членство або відкриття переговорів про членство України в Європейському Союзі і відповідати на питання, як ми можемо починати переговори з країною, яка перебуває у стані воєнного конфлікту".

Реклама:

Він вважає, що для України повинна бути перспектива членства в майбутньому, "але з дотриманням усіх правил, як і для всіх інших країн Східного партнерства, таких як Молдова і Грузія, або Західних Балкан".

Бланар додав, що Словаччина готова підтримати Україну на шляху до ЄС, але "ви маєте відповідати повністю всім критеріям".

Коментуючи заяву словацького прем’єра Роберта Фіцо про "тотально корумповану Україну", Бланар сказав, що "це не просто слова".

ВІДЕО ДНЯ

Дивіться також відеоблог ЄП про те, як Словаччина стала проблемним сусідом України

Читайте УП В Google News

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: