Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Нідерланди профінансують проєкт з підтримки деокупованих територій України

Вівторок, 5 грудня 2023, 21:52
Нідерланди профінансують проєкт з підтримки деокупованих територій України
ПРАПОР НІДЕРЛАНДІВ. ФОТО PIXABAY.COM

Нідерланди профінансують проєкт зі стабілізації деокупованих територій України та розслідування воєнних злочинів, який буде реалізовувати Консультативна місія ЄС в Україні.

Джерело: "Європейська правда" з посиланням на сторінку місії

Деталі: Проєкт із загальним кошторисом 8 млн євро спрямований на "підтримку українських агенцій сектору цивільної безпеки для стабілізації та відновлення влади, безпеки та соціальної захищеності на деокупованих територіях України".

Реклама:

5 грудня у Києві міністерка закордонних справ Нідерландів Ханке Брейнс Слот і керівник Консультаційної місіїі Рольф Холмбо підписали угоду про імплементацію проєкту.

Проєкт аргументують тим, що на деокупованих територіях українським правоохоронцям доведеться виконувати багато задач на додачу до їхніх звичайних функцій у мирний час – наприклад, проводити роз’яснювальну роботу з цивільним населенням щодо мінної безпеки, збирати дані у місцях можливих воєнних злочинів якнайшвидше, доки доступні докази та свідки.

Серед іншого, проєкт передбачає забезпечення українських правоохоронців мобільними станціями і цифровими засобами, криміналістичним обладнанням для роботи на місцях воєнних злочинів. 

ВІДЕО ДНЯ

Як повідомляли, наприкінці листопада Європол створив OSINT-групу для розслідування воєнних злочинів РФ.

Нагадаємо, минулого тижня українські прикордонники отримали від Нідерландів три польових шпиталі та шість медеваків.

Читайте УП В Google News

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування