Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Україна працює на всіх рівнях, щоб Конгрес США схвалив додаткове фінансування – Кулеба

Вівторок, 5 грудня 2023, 22:57
Україна працює на всіх рівнях, щоб Конгрес США схвалив додаткове фінансування – Кулеба
Фото - Getty images

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба заявив, що Україна працює "на всіх рівнях", аби Конгрес США якнайшвидше схвалив додаткове фінансування для України, яке вичерпається вже до кінця року.

Джерело: Кулеба на пресконференції з головою МЗС Нідерландіів Ханке Брейнс Слот у Києві, повідомляє "Європейська правда"

Деталі: Кулеба запевнив, що робота з американською стороною щодо схвалення фінансування "не зупиняється, ведеться".

Реклама:

"Зокрема минулого тижня я мав на полях міністерської зустрічі НАТО розмову з державним секретарем США Ентоні Блінкеном. І добра частина цієї розмови була присвячена цьому питанню. Те, що я почув від свого колеги, обнадіює", – додав він.

"Це рішення американської політики, американського парламенту, тому залишимо його їм. Але на всіх рівнях з боку України триває робота для того, щоб це рішення було ухвалене своєчасно", – підсумував міністр.

У вересні Білий дім звернувся до Конгресу з проханням схвалити пакет додаткового фінансування обсягом 106 мільярдів доларів, що містить понад 61 мільярд доларів фінансування для України, а також видатки на допомогу Ізраїлю, Тайваню і захист кордону.

ВІДЕО ДНЯ

Але ініціатива гальмувала через спротив ультраправих республіканців у Палаті представників, чий новий спікер Майк Джонсон запропонував розділити допомогу Україні та Ізраїлю.

Минулого тижня він заявив, що "впевнений і оптимістичний" у тому, що Конгрес США зможе прийняти додаткові кошти на допомогу Ізраїлю та Україні до початку різдвяних свят. Тим часом у Білому домі попередили, що наявні кошти для допомоги Україні закінчаться до кінця року.

Читайте УП В Google News

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування