Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Сійярто спробував пояснити Німеччині, чому Угорщина проти руху України в ЄС

Середа, 6 грудня 2023, 13:28
Сійярто спробував пояснити Німеччині, чому Угорщина проти руху України в ЄС
Петер Сійярто, фото: Getty Images

Глава МЗС Угорщини Петер Сійярто відреагував на критику німецької колеги  Анналени Бербок стосовно ветування Будапештом європейських рішень, що стосуються України, заявивши, що Україна наразі "непридатна" до вступу в ЄС.

Джерело: Сійярто у Facebook, повідомляє "Європейська правда"

Пряма мова: "Україна просто надто далека від того, щоб бути придатною для вступу чи навіть переговорів про це, тому було б більш своєчасним спочатку розвивати стратегічне партнерство".

Реклама:

Деталі: Сійярто заявив, що, на його думку, Бербок "абсолютно неправильно розуміє ситуацію". "Позиція Угорщини щодо вступу України до Європейського Союзу є продуманою та обґрунтованою, у ній немає жодного шантажу чи навіть гри. Ми категорично відмовляємося змішувати речі, які не мають жодного стосунку", – заявив він.

За його словами, ані угорський народ, ані угорський парламент, ані угорський уряд досі не бачать користі для Європи від "поспішного початку переговорів з Україною".

Він сказав, що Угорщина не змінить свою позицію "під будь-яким тиском". 

ВІДЕО ДНЯ

"Ми рекомендуємо, щоб зберегти європейську єдність, зняти пропозицію про початок переговорів з Україною з порядку денного зустрічей наступного тижня у Брюсселі", – зазначив він.

Передісторія:

  • Глава МЗС Німеччини Анналена Бербок напередодні під час візиту до Словенії заявила, що "зараз немає часу на ігри", коментуючи останні погрози глави угорського уряду Віктора Орбана.
  • Угорський прем’єр вимагає не виносити на обговорення грудневого саміту лідерів ЄС питання щодо відкриття з Україною переговорів про вступ.
  • Орбан вважає, що Європейський Союз повинен спочатку підписати угоду про стратегічне партнерство з Україною, а не починати з нею переговори про членство.

Читайте УП В Google News

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: