Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Блокада кордону: українці влаштували акцію протесту під Сеймом Польщі

Середа, 6 грудня 2023, 18:02
Блокада кордону: українці влаштували акцію протесту під Сеймом Польщі
Фото: "Укрінформ"

Українські водії та волонтери у середу 6 грудня зібралися на акцію під парламентом Польщі, виступаючи проти блокування польськими перевізниками й аграріями кордону.

Джерело: "Європейська правда" з посиланням на "Укрінформ"

Деталі: Учасники акції розгорнули біля польського парламенту плакати, зокрема "Не блокуйте Україну", "Поляки й українці, ми сваримося, а Росія користається цим", "Досить блокувати – треба разом світ годувати", "Стоп блокаді на кордонах!", "У нас війна! Ми – не конкуренти!", "Разом – сильніші!".

Реклама:

Вони підписали і передали до канцелярії Сейму лист до глави нижньої палати польського парламенту Шимона Головні з проханням якомога швидше вирішити проблему блокади кордону, яка шкодить інтересам не лише України, але й Польщі.

"Ми маємо величезне прохання до польського Сейму, щоби польські законодавці на найближчих комісіях, на найближчих засіданнях першочергово розглянули питання, яке загрожує життю і здоров’ю людей, а саме водіїв. Це в першу чергу. 

Крім того, йдеться про протидію російській пропаганді, яка, на нашу думку, українських мігрантів у Польщі, є дуже активною, і вона провокує ці всі протести. Вони мають на що спиратися інформаційно", – заявила співорганізаторка акції, засновниця клубу торгівлі Україна – ЄС Вікторія Тріфан.

ВІДЕО ДНЯ

За її словами, уряд Польщі повинен посилити протидію російським впливам. 

Третім проханням учасників акції є максимальне сприяння розвитку взаємовідносин між Україною і Польщею, особливо в економічній сфері.

Акцію під польським парламентом організували клуб торгівлі Україна–ЄС, Асоціація міжнародних автомобільних перевізників України, громадська організація "Міжнародні автомобільні перевізники України".

Що було раніше:

  • Блокада польських перевізників триває з 6 листопада, ключова її вимога – повернути систему дозволів для українських перевізників.   
  • Благодійні та неурядові організації, які постачають військову допомогу Збройним силам України, зіткнулися із кількатижневими затримками критично важливих поставок безпілотників, електроніки та пікапів через протести польських перевізників на кордоні.

Читайте УП В Google News

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: