Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Путін не зупиниться на Україні і тоді американські війська битимуться з російськими – Байден

Середа, 6 грудня 2023, 23:05
Путін не зупиниться на Україні і тоді американські війська битимуться з російськими – Байден
ДЖО БАЙДЕН. Фото - Getty Images

Президент США Джо Байден у зверненні в середу закликав конгресменів підтримати додаткове фінансування для України та заявив, якщо Путін захопить Україну, американські війська битимуться з російськими у разі нападу на союзника НАТО.

Джерело: "Європейська правда"

Деталі: За словами Байдена, схвалення додаткової допомоги Україні "більше не може чекати": "Конгрес повинен схвалити додаткове фінансування для України до перерви на різдвяні свята. Усе дуже просто".

Реклама:

На думку президента США, відмовою це зробити Конгрес "показує бажання зробити Путіну найбільший подарунок", нагадавши про воєнні злочини Росії в Україні – від викрадення дітей до руйнування цивільної інфраструктури.

Пряма мова: "Якщо Путін захопить Україну, він на ній не зупиниться. Важливо дивитись на це в довгостроковій перспективі. Він продовжить наступ, і чітко про це говорив.

Він нападе на союзника НАТО, а ми як член НАТО маємо зобов’язання захищати кожен сантиметр території Альянсу, і станеться те, чого ми не прагнемо і чого зараз немає – американські війська, які битимуться з російськими військами".

ВІДЕО ДНЯ

Більше деталей: Американський президент підкреслив, що США не можуть допустити перемоги Росії, а їхня нездатність допомагати Україні "явно посилює позицію Путіна".

Що передувало: 

  • Напередодні демократи у Сенаті США представили пакет фінансування національної безпеки на суму близько 111 мільярдів доларів для надання допомоги Україні та Ізраїлю, а також заходів, спрямованих на захист південного кордону.
  • Нагадаємо, питання захисту південного кордону США стало ключовим джерелом розбіжностей між демократами й республіканцями в Конгресі, яке нині гальмує схвалення додаткового фінансового запиту Білого дому щодо допомоги Україні.
  • Республіканці вимагають посилити вимоги до прибулих, аби зупинити міграцію, навіть шляхом порушення гуманітарних зобов’язань США, тоді як демократи виступають за комплексний перегляд системи міграції як такої.

Читайте УП В Google News

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: