Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Діти Абрамовича отримали литовські паспорти, щоб допомогти йому обійти санкції – розслідувачі

Середа, 6 грудня 2023, 23:49

Двоє дітей російського мільярдера Романа Абрамовича отримали і, можливо, досі мають литовське громадянство.

Джерело: "Європейська правда" з посиланням на розслідування Сієнського центру журналістських розслідувань, яке наводить LRT

Деталі: За даними розслідування, литовські паспорти Аркадія та Анни Абрамович використовувалися в операціях, які могли бути спробою обійти санкції ЄС, накладені на мільярдера після російського вторгнення в Україну.

Реклама:

Діти Абрамовича брали участь у зміні структури управління його активами.

Розслідувачі проаналізували документи, згідно з якими принаймні в одному з десяти фондів, якими керує Абрамович, бенефіціарами вказані двоє його дітей з литовським громадянством.

Фотографія литовського паспорта Аркадія Абрамовича була знайдена серед тисяч документів, що витекли з кіпрської фінансової компанії Meritservus. Справжність документа була підтверджена підписом лондонського адвоката.

ВІДЕО ДНЯ

Журналісти-розслідувачі не змогли встановити, коли Анна Абрамович отримала литовський паспорт.

Департамент міграції Литви відмовився коментувати громадянство дітей Романа Абрамовича, заявивши, що ця інформація захищена Загальним регламентом про захист даних (GDPR) і що Анна і Аркадій не вважаються публічними особами.

Нагадаємо, на Кіпр прибули агенти ФБР, які допомагатимуть розслідувати порушення санкцій, запроваджених проти російських олігархів у зв’язку з повномасштабним вторгненням РФ в Україну. 

А напередодні США викрили бельгійського бізнесмена, який постачав військові товари до Росії.

Читайте УП В Google News

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: