Збір на купівлю комплексу важкого дрону для 48 ОШБ

Хакери ФСБ Росії втручаються в політичні процеси, заявили у Великій Британії

Четвер, 7 грудня 2023, 14:35
Хакери ФСБ Росії втручаються в політичні процеси, заявили у Великій Британії
Велика Британія, фото Getty Images

Уряд Великої Британії звинуватив російську Федерально службу безпеки у спробах втручання в політичні процеси за допомогою кібератак.

Джерело: "Європейська правда" з посиланням на BBC

Деталі: Заступник міністра закордонних справ Лео Докерті заявив у Палаті громад, що проти двох осіб з хакерської групи "Star Blizzard" були запроваджені санкції, один з них – чинний офіцер ФСБ.

Реклама:

Вважається, що ця група підконтрольна підрозділу "Центр 18" ФСБ РФ.

Крім того, до британського МЗС викликали російського посла Андрія Келіна.

Групу звинувачують у здійсненні сотень цілеспрямованих хакерських атак на британських політиків, державних службовців, працівників аналітичних центрів, журналістів, науковців та інших учасників публічного життя.

ВІДЕО ДНЯ

Хакери атакували приватні електронні пошти осіб після проведення ретельних досліджень і створення фальшивих акаунтів, що видавали себе за їхні контакти.

Вважається, що ця група зосередилася на зламі даних, а інші особи поширювали їх різними каналами.

Очікується, що США також оголосять про дії проти цієї групи.

"Росія націлена на демократичний процес у Великій Британії. Ця група отримала величезну кількість даних. Ця інформація використовується для підриву Заходу різними способами", – заявили західні посадовці.

Передісторія:

  • У лютому член британського парламенту Стюард Макдональд заявляв, що його електронну пошту зламала особа, яка видавала себе за одного з його співробітників. Він оголосив про це публічно, щоб запобігти витоку будь-яких електронних листів. Вони так і не з'явилися.
  • Велика Британія вже звинувачувала Росію у втручанні у вибори 2019 року після викрадення документів про торгівлю між США і Британією у депутата-консерватора Ліама Фокса, які потім потрапили в мережу, але досі не називала, хто може за цим стояти.
  • Хакери, пов’язані з РФ і Китаєм, зламали найнебезпечніший ядерний об’єкт Британії.
  • У Британії не раз попереджали, що хакери, які підтримують Росію, прагнуть порушити чи знищити критично важливу інфраструктуру країни.

Читайте УП В Google News

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: