Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

ЄС направив до Фінляндії додаткові сили для охорони кордону з Росією

Четвер, 7 грудня 2023, 21:45
ЄС направив до Фінляндії додаткові сили для охорони кордону з Росією
Фото: Getty Images

Прикордонна служба Євросоюзу Frontex доправила 55 своїх працівників для спостереження за кордоном Фінляндії з Росією після рішення фінської влади тимчасово закрити всі пункти пропуску через наплив мігрантів, час перебування додаткових сил буде залежати від ситуації.

Джерело: речник Frontex Пьотр Світальський в коментарі AFP, передає "Європейська правда"

Деталі: За словами Світальського, у Фінляндії наразі розгорнули 55 офіцерів Агентства ЄС із захисту кордонів, "більшість із них – офіцери прикордонної служби, які здійснюють спостереження за кордоном".

Реклама:

"Звичайно, ми готові змінити це (параметри розгортання. – Ред.), якщо ситуація зміниться. Ми можемо бути тут довше або коротше, залежно від необхідності. Ми знаємо, що міграційний тиск є одним з інструментів, які використовує Кремль, тому ми можемо очікувати, що це продовжиться", – додав речник.

Фінський прикордонник Вілле Йоскітт сказав AFP, що попри закриття пунктів пропуску до кордону Фінляндії та РФ усе ще прибувають "великі групи мігрантів із третіх країн".

"Хоча, якщо порівнювати з ситуацією, яка була два тижні тому, деякі з них самостійно або за вказівкою влади вже переїхали в інші регіони Росії", – додав Йоскітт, прогнозуючи, що ситуація на кордоні триватиме "довгий час".

ВІДЕО ДНЯ

Що було раніше:

  • З 30 листопада кордон Фінляндії з Росією повністю закритий щонайменш на два тижні – можливий рух лише вантажних потягів. Прикордонна служба Фінляндії готується до того, що пункти пропуску будуть відкриті 14 грудня.
  • Країна пішла на такий крок після того, як протягом листопада на КПП почали масово прибувати з Росії шукачі притулку, громадяни третіх країн. Раніше російські прикордонники не випускали на виїзд мандрівників, у яких немає документів, потрібних для в’їзду до Фінляндії.

Детальніше про це – у статті Фінляндія тримає оборону: як Росія дала старт новій міграційній кризі на кордоні ЄС

Читайте УП В Google News

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: