Україна сама має вирішувати чи вести переговори з Путіним – Білий дім

П'ятниця, 8 грудня 2023, 00:18
Україна сама має вирішувати чи вести переговори з Путіним – Білий дім
ДЖОН КІРБІ, ФОТО GETTY IMAGES

Президент Володимир Зеленський має визначити, як і коли закінчиться ця війна, а також чи готова Україна вести дипломатичні переговори з Путіним про мир та на яких умовах.

Джерело: координатор Ради нацбезпеки Білого дому Джон Кірбі, "Укрінформ"

Деталі: Відповідаючи на запитання, чи не пора Україні подумати про переговори з РФ з огляду на те, що Конгрес не може ухвалити нову допомогу, Кірбі сказав: "Ви будете абсолютно незадоволені моєю відповіддю. Президент Зеленський має визначити, як і коли закінчиться ця війна, а також на яких умовах він готовий вести переговори з Путіним".

Реклама:

Він зазначив, що перед Україною залишається загроза масованої присутності російських військ, і їхня кількість лише збільшується, оскільки Кремль набирає все більше нових людей, готових іти наступом на Україну. 

За його словами, росіяни, ймовірно, не збираються просто сидіти на оборонних позиціях впродовж усієї зими.

Кірбі зауважив, що українська сторона, зі свого боку, прагне отримати більше можливостей не лише для того, щоби захищатися, але і йти в контрнаступ. Тому саме Президент України має визначати, як виглядатиме їхня подальша стратегія.

ВІДЕО ДНЯ

Пряма мова: "Чого ми прагнемо від початку цього конфлікту, це бути певними, що він (президент Зеленський – ред.) має для цього інструменти. І ці інструменти ось-ось вичерпають себе". 

Читайте УП В Google News

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: