Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

"Хохол, вали назад": маріуполець Єрмохін розповів про ставлення до нього у РФ

П'ятниця, 8 грудня 2023, 10:47
Хохол, вали назад: маріуполець Єрмохін розповів про ставлення до нього у РФ
Єрмохін, фото Маріана Павлика, Радіо Свобода

Депортований з Маріуполя до Росії 18-річний Богдан Єрмохін, якому вдалося виїхати з РФ, розповів про ставлення до нього в країні-агресорі.

Джерело: Богдан Єрмохін в інтерв’ю "Радіо Свобода"

Деталі: На питання, як до нього ставилися одногрупники, однокурсники, Єрмохін відповів: 

Реклама:

Пряма мова: "Не дуже... Навіть дуже погано. Але, оскільки я хлопець не слабкий, то відкрито мене не ображали.

Я – "хохол", за їхніми словами, я повинен "валити" назад. Я так і зробив, в принципі.

…Скажу, що в сім’ї не так вже погано було. Ірина Рудницька, опікунка моя, максимально навіть в кінці показала, що вона тільки за те, щоб я поїхав. Підтримала, допомогла і відпустила. В принципі, хороша людина. 

ВІДЕО ДНЯ

…Те, що будучи в колі ворога, які такі патріоти своєї країни, налаштовують тебе проти твоєї ж країни, у тебе відчувається внутрішня боротьба з самим собою.

З одного боку ти розумієш, що треба говорити, а з іншого – розумієш, що не можна так говорити. У тебе Батьківщина інша, і на тебе чекають вдома".

Більше деталей: Він додав, що перші пів року після депортації "відходив" від того, що сталося у Маріуполі: "Я навіть не розумів де я, що я. А от як відійшов, зрозумів, що я не вдома, мені некомфортно. От навіть коли я приїхав (на підконтрольну Україні територію - ред.), я почав відчувати себе людиною, відчувати себе вільніше і бути більш відкритим".

Востаннє він запам’ятав Маріуполь повністю зруйнованим.

Пряма мова: "Зруйноване місто. Я називаю це місто-примара, тому що дуже багато людей там загинуло. 

Я жив в єдиному дев’ятиповерховому будинку у всьому районі, я бачив усі вибухи, всю техніку, яка йшла. Було більш страшно, ніж тим, хто не бачив цього всього.

…В підвалі всі були (ховалися - ред.). Їли все, що знаходили, все, що було – запаси, які залишилися. У сусідніх будинках люди просили воду – і ми з другом вирішили: а чому б ні? Ми самі собі їздимо по воду, чому б людям по дорозі не привезти? Нам давали пляшки – ми вантажили, привозили. Все.

…Бачив вибухи, кожен другий дім був зруйнований – або наполовину, або повністю. В кожному дворі було по 30 людей мертвих. Там же у дворі їх закопували. Якось так".

Передісторія: 

  • 16-річного Богдана Єрмохіна з Маріуполя окупанти депортували в Росію у 2022 році.  Він опинився в дитячому санаторії у Московській області.
  • У липні 2022 року його віддали під опіку ветеранки чеченської війни, росіянки Ірини Рудницької. Хлопець звернувся за допомогою до адвокатки.
  • 19 листопада Богдану має виповнитися 18 років. За його словами, він вже отримав повістку про явку до військкомату Московської області 19 грудня 2023 року. 
  • Уповноважена президента РФ з прав дитини, на яку видано ордер на арешт МКС, Марія Львова-Бєлова запевняла, що хлопця повернуть додому вже наступного тижня.
  • На початку листопада уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець повідомляв, що Україна домовилася про повернення  Богдана Єрмохіна.
  • 19 листопада стало відомо, що Єрмохін прилетів до Білорусі і поки перебуває там разом із сестрою.

Читайте УП В Google News

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...