Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Першу партію вантажівок в обхід блокади відправили залізницею з України до Польщі

П'ятниця, 8 грудня 2023, 10:46
Першу партію вантажівок в обхід блокади відправили залізницею з України до Польщі
фото УЗ

"Укрзалізниця" відправила до Польщі першу партію вантажних автівок в обхід заблокованих автодорожніх пунктів пропуску.

Джерело: "Європейська правда" з посиланням на пресслужбу компанії

Деталі: УЗ зазначають, що цей крок готували два тижні.

Реклама:

У складі контрейлерного поїзда, що рушив до Польщі за маршрутом Скнилів (Україна) – Славкув (Польща) – 23 платформи, на які завантажили 13 тягачів з напівпричепами, а водіїв повезли через кордон автобусом. 

"Митне та прикордонне оформлення вантажу проходить на залізничному прикордонному переході Ізов – Грубешів.  Наразі ще існують формальні питання щодо швидкого перетину польського кордону, і фахівці вже працюють над прискоренням процесу. Аналогічні рейси будуть організовані й у зворотному напрямку", – зазначили в "Укрзалізниці". 

Зі станції Славкув фури прямують до місця призначення вже автошляхом.

ВІДЕО ДНЯ

В "Укрзалізниці" додали, що тепер відкрита можливість замовляти таке перевезення вантажівок, з України до Польщі – через філію "Центр транспортного сервісу "Ліски" АТ "Укрзалізниця", а у зворотному напрямку – через UZ Cargo Poland.

Передісторія:

  • Блокада кордону з Україною, влаштована групою польських перевізників, триває вже понад місяць. Віднедавна до неї приєдналися словацькі перевізники.
  • Благодійні та неурядові організації, які постачають військову допомогу ЗСУ, через блокаду зіткнулися із кількатижневими затримками критично важливих поставок безпілотників, електроніки та пікапів.
  • Уряди України та Польщі останніми тижнями ведуть діалог у спробах знайти компромісні рішення для розблокування кордону. У Мінінфраструктури заявили, що очікують від Польщі відновлення перемовин з блокувальниками після того, як у пункті пропуску "Угринів – Долгобичув" почали пропускати порожні вантажівки.
  • У Єврокомісії заявили, що виступають проти відновлення системи видачі дозволів для українських далекобійників, що вимагають польські та словацькі блокувальники кордону.

Читайте також: Розблокувати кордон: яким може бути компроміс між Україною та Польщею

Читайте УП В Google News

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: