Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Рада дозволила НАЗК перевіряти майно чиновників, яке ті нажили до публічної служби

П'ятниця, 8 грудня 2023, 14:03
Рада дозволила НАЗК перевіряти майно чиновників, яке ті нажили до публічної служби
ФОТО З САЙТУ ОПУ

Верховна Рада на засіданні 8 грудня прийняла в цілому законопроєкт, яким Національне агентство із запобігання корупції отримає право на перевірку майна, набутого чиновниками до публічної служби.

Джерело: нардеп Ярослав Железняк, картка законопроекту 10262

Деталі: Законопроєкт підтримали 308 депутатів.

Реклама:

Що передувало: 

  • Єврокомісія 8 листопада офіційно рекомендувала почати процес переговорів про вступ України до Євросоюзу. Однак очільниця ЄК Урсула фон дер Ляєн заявила, що Україні ще слід попрацювати над певними реформами, включно з антикорупційною.
  • Водночас міністр юстиції Денис Малюська зазначав, Єврокомісія у звіті щодо України звернула увагу на необхідність скасування обмежень повноважень НАЗК стосовно продовження перевірки активів, які вже пройшли процес перевірки, та щодо перевірки майна, набутого декларантами до призначення на посаду державної служби, без шкоди для правил, що застосовуються до національної безпеки під час воєнного стану. 
  • З огляду на це, виникла необхідність приведення окремих положень Закону України "Про запобігання корупції" у відповідність до висновків Європейської Комісії, як зазначав Малюська.

Читайте УП В Google News

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: