Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Україна засудила рішення МОК допустити до Олімпіади-2024 росіян і білорусів

П'ятниця, 8 грудня 2023, 19:06
Україна засудила рішення МОК допустити до Олімпіади-2024 росіян і білорусів
Фото: Getty Images

Очільник Мінмолодьспорту Матвій Бідний заявив, що рішення виконкому МОК допустити до Олімпійських ігор-2024 індивідуальних спортсменів з Росії та Білорусі у нейтральному статусі є безвідповідальним і закликав МОК нарешті зняти рожеві окуляри щодо країни-агресора.

Джерело: Міністерство молоді та спорту у Facebook

Пряма мова Бідного: "Ми рішуче засуджуємо безвідповідальне рішення членів Виконкому Міжнародного олімпійського комітету".

Реклама:

Деталі: За його словами,  рішення виконкому МОК дозволити російським та білоруським спортсменам ховатись за фейковою нейтральністю - безвідповідальне.

Міністр нагадав, що днями президент МОК Томас Бах анонсував, що відповідне рішення буде ухвалювати лише у березні наступного року.

"Ми зі свого боку пояснювали міжнародним партнерам та олімпійському комітету, що російські спортсмени мають такі ж паспорти, що й окупанти, які вбивають українців. А це означає, що вони несуть частину відповідальності за смерті українців. У час війни не вдасться ховатися за білим прапором "нейтральності". Нейтральність у часи, коли у Європі триває найкривавіша війна з часів Другої світової і одна нація намагається знищити іншу - означає безвідповідальність та мовчазне потурання вбивцям", - вказав бідний.

ВІДЕО ДНЯ

Також він міністр підкреслив, що Росія - єдина держава, яка тричі порушувала олімпійське перемирʼя, намагається провести альтернативу Олімпіаді та погрожує приїхати на Олімпіаду на танках.

"Що ще має зробити Росія - кого ще має вбити Росія, щоб Міжнародний олімпійський комітет нарешті зняв рожеві окуляри щодо країни-терористки?" – спитав Бідний.

Міністр пообіцяв, що рішення стосовно участі України в Олімпійських та Паралімпійських іграх 2024 року буде ухвалено після того, як пройдуть консультації з українською спортивною спільнотою та вищим політичним керівництвом країни.

Що було раніше: Перед цим Міжнародний олімпійський комітет (МОК) допустив до Олімпійських ігор-2024 індивідуальних спортсменів з Росії та Білорусі у нейтральному статусі, команди участі не братимуть.

Читайте УП В Google News

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
23:46
Україна та США провели треті переговори про безпекову угоду
23:24
фотоУкраїну вперше з початку великої війни відвідала представниця королівської сім'ї Британії
23:13
НБУ виключив власника сервісу Fondy з реєстру: угода з найбільшим банком Грузії під загрозою
23:07
відеоЗеленський: Важливо, щоб була чітка комунікація з рідними полонених
22:48
Президент та прем'єрка Литви підтримали ідею повернення Україні чоловіків мобілізаційного віку
22:41
Акції Tesla зросли на понад 15% після несподіваного візиту Маска до Китаю
22:29
фото, оновленоУ Києві невідомі представилися "від Карася" і погрожували військовому Сергію Гнезділову. Карась каже про ненависть в його бік
22:22
фотоУдар по Одесі: росіяни застосували балістичну ракету, попередньо, з касетним боєприпасом
21:59
Федерація боксу України привітала з днем народження замовника вбивства Гандзюк
21:57
В ООН підтвердили, що Росія порушила санкції та ударила по Харкову ракетою з КНДР
Усі новини...