Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Тріщини в київському метро: поліція почала розслідування через недбалість

П'ятниця, 8 грудня 2023, 19:15
Тріщини в київському метро: поліція почала розслідування через недбалість

Столичні правоохоронці порушили кримінальну справу щодо службової недбалості через тріщини у стелі киїського метрополітену між станціями "Теремки" та "Либідська".

Джерело: пресслужба Київської міської прокуратури

Дослівно: За процесуального керівництва Подільської окружної прокуратури міста Києва у зв’язку з підтопленням тунелів на ділянці Київського метрополітену на Оболонсько-Теремківській лінії метро розпочато досудове розслідування за фактом службової недбалості, що спричинило тяжкі наслідки (ч. 2 ст.367 ККУ).

Реклама:

08 грудня 2023 року столична влада оголосила про зупинення руху поїздів на відрізку між станціями "Либідська" та "Деміївська" Оболонсько-Теремківської лінії метро.

За попередніми даними, вказані обставини виникли у зв’язку з розгерметизацією тунелю та появою тріщин у його стінах, що призвело до підтоплення тунелю на вказаній ділянці метрополітену".

Деталі: Слідчі та прокурори дослідять обставини, які призвели до розгерметизації тунелю.

ВІДЕО ДНЯ

Також в межах слідства буде надано правову оцінку діям службових осіб КП "Київський метрополітен" і підрядних організацій, які споруджували перегінні тунелі між станціями "Деміївська" та "Либідська" в поймі річки Либідь.

Нагадаємо:

  • З 9 грудня Київський метрополітен на пів року зупинить рух між станціями "Теремки" та "Либідська" через необхідність термінового проведення ремонту на перегінному тунелі між станціями.
  • 8 грудня довелося терміново зупинити рух на ділянці між станціями "Теремки" – "Деміївська".
  • Пізніше телеграм-канал "Пасажири Києва" опублікував відео, на якому видно, що аварійний тунель заповнюється водою.

Читайте УП В Google News

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування