Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Офіс генпрокурора назвав компанію-виробника "Шахедів", якими атакують Україну

Субота, 9 грудня 2023, 20:24
Офіс генпрокурора назвав компанію-виробника Шахедів, якими атакують Україну
Уламки "Шахеда" в Києві, фото Getty Images

Офіс генпрокурора встановив, що ударні безпілотники типу "Shahed-131\136", якими Росія обстрілює Україну, виробляє іранська державна авіабудівна компанія Iran Aircraft Manufacturing Industrial Company.

Джерело: Офіс генпрокурора з посиланням на експертизи у відповідь на запит Суспільного

Дослівно: "Отримано висновки експертних досліджень, згідно з якими БПЛА з маркуванням "Герань-2" ідентифіковано як БПЛА камікадзе типу "Shahed-136". Інший вилучений зразок під назвою "Герань-1" ідентифіковано як ударний БПЛА камікадзе "Shahed-131".

Реклама:

Розробником та виробником вказаних БПЛА є компанія Iran Aircraft Manufacturing Company (HESA) Ісламської Республіки Іран".

Деталі: Водночас в листі немає висновків щодо ударних безпілотників інших типів, ймовірно, "Mohajer-6", "Італмас" та інших.

"Після проведення експертиз можна буде отримати відомості про застосування нових типів безпілотників, у тому числі "Італмас", чи інших. Досудове розслідування у вказаних кримінальних провадженнях триває", – вказано у листі.

ВІДЕО ДНЯ

"Суспільне" зазначає, що ще у січні цього року в департаменті протидії злочинів в умовах збройного конфлікту Офісу генпрокурора виданню повідомляли, що не можуть визначити країну-походження безпілотників, шляхи постачання, місце виготовлення та інші подробиці, однак це намагатимуться встановити.

На запитання щодо закордонних компонентів, які виявляють в дронах, прокуратура зазначила, що надіслала запити до 9 країн аби встановити шляхи постачання комплектуючих деталей. Перелік країн не уточнюється.

Читайте УП В Google News

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...
Реклама: