Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Угорські перевізники блокуватимуть пункт пропуску на кордоні з Україною

Субота, 9 грудня 2023, 23:53
Угорські перевізники блокуватимуть пункт пропуску на кордоні з Україною
пункт пропуску "Захонь", ілюстративне фото ATV

Угорські перевізники збираються з понеділка, 11 грудня, блокувати пункт пропуску "Захонь-Чоп" на кордоні з Україною, вимагаючи повернення дозволів для українських перевізників.

Джерело: Асоціація угорських автоперевізників (MKFE)

Деталі: Зазначається, що поліція дозволила проведення демонстрації угорськими перевізниками, яка має на меті привернути увагу Єврокомісії та угорського уряду до "серйозних ринкових викривлень, які спричинила угода між Європейським Союзом та Україною і Молдовою, що частково лібералізує автомобільні перевезення і поставила багато угорських підприємств у критичну ситуацію".

Реклама:

Перевізники закликають до негайного перегляду угоди та відновлення ліцензій на українсько-угорські перевезення, а також до інтенсивного контролю за українськими перевізниками.

Зазначається, що в понеділок далекобійники розпочнуть демонстрацію біля перехрестя автомагістралі 4 в Дьйорьоці, подібно до демонстрацій польських та словацьких далекобійників, що відбулися протягом останніх тижнів.

Що передувало: Блокада кордону з Україною, влаштована групою польських перевізників, триває вже понад місяць. Віднедавна до неї приєдналися словацькі перевізники.

ВІДЕО ДНЯ

Благодійні та неурядові організації, які постачають військову допомогу ЗСУ, через блокаду зіткнулися із кількатижневими затримками критично важливих поставок безпілотників, електроніки та пікапів.

У Єврокомісії заявили, що виступають проти відновлення системи видачі дозволів для українських далекобійників, що вимагають польські та словацькі блокувальники кордону.

Читайте також: Розблокувати кордон: яким може бути компроміс між Україною та Польщею

Читайте УП В Google News

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: