Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

На околиці Львова через атаку "Шахедів" горів музей Шухевича

Понеділок, 1 січня 2024, 05:32
На околиці Львова через атаку Шахедів горів музей Шухевича
пожежа у Меморіальному музеї Романа Шухевича, фото Максима Козицького

Вранці 1 січня у Білогорщі на околиці Львова через падіння уламків "Шахеда" виникла пожежа у Меморіальному музеї Романа Шухевича. 

Джерело: керівник Львівської ОВА Максим Козицький у Telegram

Деталі: За словами Козицького, попередня причина загорання - уламки ворожого безпілотника. 

Реклама:

На місце виїхали представники ДСНС.

Доповнено о 5.37: Козицький додав, що у Білогорщі за попередньою інформацією постраждалих немає. Пожежу продовжують гасити. 

За його словами, у Львові  все ще гучно, тому він попросив людей залишатися в укриттях, оскільки небезпека ще висока.

ВІДЕО ДНЯ

Доповнено о 5.52: Голова ОВА додав, що зафіксовано падіння уламків "Шахеда" у Дублянах, що біля Львова. Горить дах гуртожитка. На місці працюють пожежники.

Близько 7.00 мер Львова Андрій Садовий повідомив, що росіяни повністю знищили музей генерал-хорунжого УПА Романа Шухевича у Львові - будинок музею згорів через ударний безпілотник.

Довідково: Музей генерал-хорунжого УПА Романа Шухевича  відділ Львівського історичного музею в селищі Білогорща (нині входить до Залізничного району Львова). Це музей меморіального типу, знаходиться в будинку де загинув Шухевич. 

За інформацією Вікіпедії, в будинку музею знаходилась остання штаб-квартира головного командира УПА. Будинок має два поверхи. На першому поверсі розташовано п'ять тематичних залів. Другий поверх відтворює побут Головного командира УПА під час перебування його на цій підпільній квартирі (весна 1948–1950 рр).

Важливим історичним об'єктом будинку є криївка, що знаходилася при вході на горище, фактично — перегородка, що відокремлювала горище від кімнати подвійною дощатою стіною.  

Передісторія:

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: