Понад 60 російських шахедів в новорічну ніч атакували південь України, більше 50 збиті – Гуменюк

Понеділок, 1 січня 2024, 07:20
Понад 60 російських шахедів в новорічну ніч атакували південь України, більше 50 збиті – Гуменюк
Ілюстративне фото - Getty Images

У ніч Нового року 1 січня росіяни запустили по півдню України більше 60 ударних дронів типу "Шахед", силам протиповітряної оборони вдалося знищити понад 50 з них.

Джерело: керівник прес-центру Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк в ефірі телемарафону "Єдині новини"

Пряма мова: "В нашій зоні відповідальності спостерігали проліт понад шістьох десятків безпілотників, з яких п'ятдесят плюс було знищено"

Реклама:

Деталі: Вона додала, що зараз ще підбиваються підсумки атаки, і остаточні дані стануть відомі пізніше.

Гуменюк розповіла, що атака почалася в 23:30. Було влучання в один з об'єктів припортової інфраструктури Одещини. Здійнялася пожежа, але її вдалося швидко погасити. Люди не постраждали.

За її словами, протягом ночі на півдні майже 11 годин працювала система ППО. Шахеди збивали на Одещині, Херсонщині, Миколаївщині, Дніпропетровщині, Кіровоградщині і Вінниччині. Найбільше збитих дронів було на Одещині – близько 30.

ВІДЕО ДНЯ

Гуменюк пояснила, що навіть збитий ППО шахед залишається дуже небезпечним. Він уже в збитому стані, коли падає, створює потужну вибухову хвилю, яка руйнує об'єкти навколо.

Що передувало: Ввечері 31 грудня кілька десятків російських ударних дронів були зафіксовані у повітряному просторі України. Впродовж ночі кілька з них долетіли на захід країни до Львова.

Вночі в Одесі та Дніпрі було чути вибухи. В Одесі під час атаки шахедів через влучання уламків загорілася багатоповерхівка, одна людина загинула. У Миколаївській області теж були влучання.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: