Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Зеленський поговорив із Трюдо, це перша міжнародна розмова в новому році

Понеділок, 1 січня 2024, 20:04
Зеленський поговорив із Трюдо, це перша міжнародна розмова в новому році
Зеленський і Трюдо у Києві в червні 2023 року, фото ОП

Президент Володимир Зеленський провів першу міжнародну розмову в 2024 році – із премʼєрміністром Канади Джастіном Трюдо.

Джерело: Зеленський у Twitter (X), пише "Європейська правда"

Деталі: За словами президента, передусім вони спілкувалися на безпекову тематику, де він поінформував канадського прем'єра про російські удари ракетами та дронами по українських містах і селах.

Реклама:

Зеленський зазначив, що сторони обговорили роботу над безпековими гарантіями та домовилися, що їхні команди вже найближчим часом активізують двосторонній діалог для відповідної угоди.

"Я вдячний Джастіну за готовність допомагати в посиленні захисту українського неба, зокрема за постачання додаткових NASAMS – систем (ППО) і ракет до них", – зауважив український лідер.

Він додав, що розмовляли й про підготовку четвертої зустрічі радників, які працюють для реалізації "формули миру": вона відбудеться в середині січня в Давосі.

ВІДЕО ДНЯ

"Я вдячний і Джастіну особисто, і Канаді за відповідну підтримку на глобальному рівні наших зусиль. Вдячний і за запевнення, що наступного року допомога від Канади для України збережеться як у тому, що необхідне для нашої сили на полі бою, так і у фінансовій сфері", – резюмував Зеленський.

Що передувало: Раніше Канада оголосила про санкції проти 30 громадян Росії через причетність до фейкових "виборів", що відбулися 8-10 вересня 2023 року на тимчасово окупованих територіях України.

Перед цим стало відомо, що Канада передасть Україні понад 11 тисяч штурмових гвинтівок і набої до них. 

Перед цим в уряді Канади почали перевірку щодо можливого продажу своєї системи протидії дронам у Росію.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування