Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Було 3 прильоти "Іскандерів" чи "Кинджалів" і вибух газу − поліція про удари по Харкову

Вівторок, 2 січня 2024, 13:00
Було 3 прильоти Іскандерів чи Кинджалів і вибух газу − поліція про удари по Харкову
Наслідки удару по Харкову 2 січня. Фото поліції

Росіяни били по Харкову "Іскандерами" або "Кинджалами": зафіксовано 3 прильоти, одна з ракет поцілила у магістральний газопровід − був сильний вибух; 6 будинків наразі без тепла, 2 без води, є проблеми з газом; одна людина загинула і 50 постраждали. 

Джерело: поліція Харківської області у Telegram, мер Харкова Ігор Терехов в ефірі марафону новин, ДСНС у Telegram

Пряма мова начальника поліції Харківщини Володимира Тимошка: "Вибухотехніки, які працюють на місцях, сходяться на думці, що було три прильоти і один вибух побутового газу. Однак ця інформація може бути уточнена.

Реклама:

Що стосується виду ракети – це ймовірніше "Іскандер-К" чи "Кинджал". Це найкоштовніші ракети Російської Федерації, які вони не пошкодували випустити по мирному району". 

 
Фото поліції

Деталі: За його словами, на місцях подій продовжують працювати усі екстрені служби: поліція, медики та рятувальники.  

 
Фото поліції

Тимошко також зауважив, що поліція бере під цілодобову охорону всі будинки, адмінбудівлі, які постраждали внаслідок удару. Охорона буде здійснюватися і в нічний час. 

ВІДЕО ДНЯ
 
Фото поліції

"Попереджаю − всі факти мародерства будуть жорстко каратись, в рамках чинного законодавства", − наголосив правоохоронець. 

 
Фото поліції

Мер Харкова Ігор Терехов повідомив, що постраждав 41 житловий будинок. 

Пряма мова мера: "Був дуже потужний вибух газу, бо одна з ракет розтрощила магістральний газопровід. Був витік газу і вибух. На зараз все це локалізовано. На сьогодні відключене теплопостачання у 6 будинках. 2 будинки без води. Але розраховуємо, що до вечора все буде відновлено. По газопостачанню − є певні труднощі, бо багато руйнацій. Але газова служба працює".  

 
Фото поліції

Деталі: За даними ДСНС, станом на 13:53 у результаті ранкової атаки постраждало 50 людей (з них 6 дітей), одна людина загинула.

"Усі пожежі ліквідовано. Рятувальники проводять дорозвідку та перевірку житлових приміщень", − повідомили у службі.

Передісторія:

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування