Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

МЗС Німеччини: З кожною ракетою Путін показує, що хоче знищити Україну

Вівторок, 2 січня 2024, 20:25
МЗС Німеччини: З кожною ракетою Путін показує, що хоче знищити Україну
АННАЛЕНА БЕРБОК, ФОТО GETTY IMAGES

Міністерка закордонних справ Німеччини Анналена Бербок засудила останній масований ракетний обстріл Росією України вранці 2 січня.

Джерело: Бербок у Twitter (X), повідомляє "Європейська правда"

Деталі: "З кожною ракетою Путін показує, що хоче знищити Україну", – вважає очільниця німецького зовнішньополітичного відомства.

Реклама:

Вона нагадала, що системи протиповітряної оборони Patriot і IRIS-T, які Україні дають союзники, "рятують життя кожного дня".

ВІДЕО ДНЯ

"Ми будемо поруч з народом України доти, доки він цього потребуватиме, доки не буде можливе повсякденне життя без страху та терору", – підсумувала Бербок.

Зранку 2 січня Росія масовано атакувала ракетами Україну. У Києві зафіксовано падіння уламків ракет у Києві та "прильоти" в Харкові. Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний повідомив, що росіяни запустили по Україні 99 ракети різних типів, з них 72 вдалося знищити.

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба після масованої ракетної атаки РФ чекає на реакцію та рішучі заходи західних країн.

А голова Європейської ради Шарль Мішель вважає, що останній масований обстріл України з боку Росії свідчить про незацікавленість Москви у будь-яких мирних переговорах.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування