Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Трамп оскаржив рішення штату Мен, яке забороняє йому участь у праймериз

Середа, 3 січня 2024, 02:22
Трамп оскаржив рішення штату Мен, яке забороняє йому участь у праймериз
Дональд Трамп, фото: Getty Images

Колишній президент Дональд Трамп у вівторок подав апеляцію на рішення держсекретаря штату Мен Шенни Беллоуз, яке забороняє йому брати участь у виборах (праймериз) 2024 року.

Джерело: Associated Press

Деталі: Рішення про заборону Трампа балотуватися було ухвалене через його роль у нападі на Капітолій 6 січня 2021 року.

Реклама:

Колишній президент стверджує, що Беллоуз а не мала на це повноважень, що він не підбурював до заворушень, ніколи не присягався "підтримувати" Конституцію і не був державним службовцем, як це передбачено поправкою до Конституції, на яку вона посилалася.

Трамп подав апеляцію на рішення суду штату Мен демократки Беллоуз, яка стала першим в історії держсекретарем, що заборонив комусь балотуватися в президенти на підставі рідко використовуваного положення 3 14-ї поправки, яке забороняє обіймати посади тим, хто "брав участь у заколоті".

Очікується, що колишній президент незабаром оскаржить подібну заборону у Верховному суді штату Колорадо. Ця апеляція піде до Верховного суду США, в той час як позов Беллоуз оскаржується у Вищому суді штату Мен.

ВІДЕО ДНЯ

Нагадаємо: Раніше Республіканська партія штату Колорадо звернулася до Верховного суду США з проханням втрутитися після того, як верховний суд Колорадо дискваліфікував Трампа від участі в партійних виборах (праймериз) в штаті.

Крім того, Верховний суд штату Мічиган відхилив позов із вимогою заборонити колишньому президенту США Дональду Трампу брати участь у праймериз.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування