Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Посол США: Ударами по Україні Путін "зміцнив рішучість українців захищати свою свободу"

Середа, 3 січня 2024, 03:54
Посол США: Ударами по Україні Путін зміцнив рішучість українців захищати свою свободу
Бріджит Брінк, фото: Getty Images

Посол США в Україні Бріджит Брінк зазначила, що ударами по Україні російський диктатор Володимир Путін "зміцнив рішучість українців захищати свою свободу".

Джерело: Брінк у Twitter (X)

Пряма мова: "За останні п'ять днів Росія запустила понад 450 ракет і безпілотників по Україні.

Реклама:

Путін вбив і поранив цивільних, тимчасово позбавив тисячі людей світла і тепла, намагався зламати волю нації – але він лише зміцнив рішучість українців захищати свою свободу, а нас – підтримувати Україну в її екзистенційній боротьбі, що має значення для безпеки Європи і не тільки".

Що було раніше:

  • 2 січня росіяни запустили по Україні 99 ракети різних типів, з них 72 вдалося знищити. Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний повідомив, що росіяни атакували цивільну та критичну інфраструктуру, промислові та військові об’єкти. В основному цілили по столиці.
  • Передсторія:

    ВІДЕО ДНЯ
    • Це вже друга масована атака по Україні і столиці зокрема за останні 5 днів.
    • Вночі та вранці 29 грудня Росія здійснила наймасованіший удар з повітря по Україні. Під ударом опинилися Київ, Харків, Дніпро, Одеса, Львів, Запоріжжя та інші міста.
    • На другий день після атаки президент Володимир Зеленський повідомив, що загинули 39 осіб. Пізніше кількість жертв цього удару зросла. Тільки у Києві загинули 28 людей. 
    • Тоді окупанти випустили по Україні 158 повітряних цілей – безпілотників і ракет різного типу. ППО вдалося знищити 114 із них. За даними Повітряних сил, РФ застосувала практично всі типи наявного в неї озброєння.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: